Tevfik İleri’nin Oğlu Cahit İleri Vefat Etti

Eski Başbakan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri’nin Oğlu

Cahit İleri Vefat Etti

 

Fatih Sultan KAR / İST

 

 

 

Onlar çileli günlerin tanıkları, büyük dava adamı Ahmet Tevfik İleri’nden miras kalmış değerlerdi. 30 Ekim 2011 tarihinde Vasfiye İleri Hanımefendi’yi şimdi de Cahit İleri’yi sonsuza uğurluyoruz. 

 

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri vefat etti. Demokrat Parti 9, 10 ve 11. dönem milletvekili Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri, akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir İstanbul'daki özel bir hastanede tedavi görüyordu. 72 yaşındaki oğlu Cahit İleri, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

 

 

Cahit İleri ağabeyimle uzun bir söyleşi yapmış o hüzünlü çileli yıllara yolculuk etmiştik. Babası gibi memleket sevdalısı olan Cahit İleri’nin, kapısında karayemiş ağacı, duvarlarında Hemşin fotoğrafları bulunan evinde, yüreğindeki hep bir Hemşin özlemiyle karşılamıştı bizi. Anlattıklarıyla bizi 1950’li yıllara götüren İleri, büyük sürprizi sona saklıyor, söyleşinin sonunda babası Tevfik İleri’nin orijinal ses kayıtlarını dinletiyordu bize. Tevfik İleri’nin sesi berrak hitabeti ile dinleyenlere güven veriyordu.

 

Cahit İleri'nin cenaze namazı 9 Şubat Perşembe günü Kocatepe Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak. Mekanı cennet olsun, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

 

 

 

Foto 2

Bir aile hatırası: Tevfik İleri, eşi Vasfiye İleri ve çocukları Cahide, Ayşe, Cahit.

 

Foto 3

Ahmet Tevfik İleri oğlu Cahit ile Samsun 19 Mayıs Stadı’nda. (Sansun 1952)


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Muzaffer Erol

     21 Eylül 2023 09:21
         

    ALLAH cc rahmet etsin kabri cennet mekanı olsun  bu ülkeye çok emek vermişler

Yorum Yapın