Rize'de Inga, Irmak oldu

Daha önce müslüman olmalarına rağmen SSCB döneminde baskı ile kendilerinin İslamiyet'ten uzaklaştırdığını söyleyen Gürcü Inga, Pazar Müftülüğü'ne müracaat ederek yeniden müslüman oldu.

 

 
Komünist SSCB’nin dinler üzerinde kurduğu baskı nedeniyle, aslen müslüman olmalarına rağmen, dinden uzaklaştırıldıklarını söyleyen Gürcistan vatandaşı 48 yaşındaki Inga Gogitidze, Gürcistan’da Rizeli Yaşar Fil ile evlendikten sonra Türkiye’ye yerleşip Irmak ismini alarak müslüman oldu.
Rize'nin Pazar İlçesi Müftülüğü'ne giderek Müftü Vekili Akif Köse ve şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Irmak Fil, “Ben Müslümanlığı çocukluktan beri tanıyordum. Acara bölgesinde yaşıyorduk. Dedemizden biliyorduk müslümanlığı. Komünizm döneminde inanç yasaktı. Evlerde gizli gizli müslümanlık yaşanıyordu. Sadece mevlit biliyorduk. Bir de sünnet biliniyordu. Başka bir şey bilmiyorduk. Benim dedem Müslümandı ama Kur’an ve İslam kitaplarını mağarada saklıyordu. Bir kere çocuklara okurken polis geldi yakalayıp 5 sene cezaevinde yatırdılar. Ama müslümanlık bizde zaten çok eskiden vardı. Osmanlı zamanında yaklaşık 300 sene bizim bölgede müslümanlık serbestti. Komünizm zamanında yasaklandı. Babamın zamanında ise Hristiyanlık adetleri ile cenazelerimiz kaldırıldı fakat biz müslüman gibi yaşıyorduk. Şimdi yeniden müslüman olduğum için çok mutluyum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     2 Mart 2017 16:46
         

    kafir tek millettir.irmak kardesimin anlattiklari-aynisini  dedem bizlere anlatmisti.bu laik dinsiz  kemalistler  aynisini bu müslüman milletimize yaptilar.HATTA BIR GAVUR SAPKASI  ICIN  KOSKOCA RIZEMIZ  BOMBALANDIRIP  ALIMLERIMIZI ASTIRTAN BU LAIK KEMALISTLERIN YERLERI ATES OLSUN

Yorum Yapın