“İYİ YETİŞMİŞ TOPLUMLAR, KADINLARIMIZIN ESERİDİR”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Memişağa Parkı’da kadınlarla bir araya geldi. Başkan Kasap’a eşi Menduha Kasap ve kızı Lena Kasap da eşlik etti.

 

Başkan Kasap, “ Kadınlarımızı bir güne sığdırmak doğru değildir. Ancak yine de böyle özel günlerle hatırlanmak ülkemizde de dünyada da önem kazanmıştır. Böyle günlerde kadınlarımızla bir arada bulunmak, çeşitli faaliyetler düzenlemek mutluluk vericidir” dedi. Kadınların her zaman toplumun temel direği olduğuna dikkat çeken Başkan Kasap, iyi yetişmiş toplumların iyi yetişmiş kadınların eseri ve emeği olduğunu ifade etti.

Başarılı bir erkeğin arkasında daima bir kadının olduğunu dile getiren Başkan Kasap, “Dinimiz kadınlarımıza çok değer vermiştir, bizler de inancımız gereği kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Kasap, kadınlarımızın bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar ülkenin kalkınmasına katkıda bulunduğu anlattı. Kadınların çok büyük sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Kasap, kadınların tüm zorluklara rağmen başardığına dikkat çekti.

Kadınlarımıza yönelik şiddete de değinen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Ülkemizde kadınlarımıza yönelik şiddet azımsanmayacak bir noktadır. Bu durumu kadınlarımızla birlikte ortadan kaldıracağız, en aza indireceğiz” dedi.

Program sonrasında Başkan Kasap, eşi Menduha Kasap ve kızı Lena Kasap ile birlikte kadınlarımıza sümbül çiçekleri hediye etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın