Rize 5 dilde dünyaya tanıtılıyor

Rize 5 dilde dünyaya tanıtılıyor

 

 

 

RİZE Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde hazırladığı kitapçıklarla kentin doğal ve tarihi değerlerini ulusal ve uluslar arası fuarlarda dünyaya tanıtıyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, ilin doğası ve tarihi ile eşsiz bir yer olduğunu belirterek doğal ve kültürel açıdan zengin olan kentin özelliklerini içeren tanıtım kitapçıkları ile ulusla ve uluslar arası fuarlara katıldıklarını söyledi. Hocaoğlu, “Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Almanya, Rusça ve Arapça dillerinde hazırladığımız kitapları fuarlarında ziyaretçilerle buluşturuyoruz.  Bu kitapçıkların yanında hem kent haritası hem doğal ve kültürel alanları belirleyen doğa sporları haritamız ile dört dilde hazırladığımız CD’lerimiz de fuarlarda ziyaretçilere dağıtıyoruz.  Önümüzde Dubai’de düzenlenecek olan turizm fuarında ilimizin turizm değerlerini içeren kaynak eserlerimizi ziyaretçilerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kitaplarla ilgili bilgi veren Hocaoğlu, “Son 5 yıldır bölgemize Körfez ülkelerinden gelen turistler için Arapça kitapçık hazırladık. Bunun dışında dünyada en çok yaygın olan İngilizce ve çok yakın olmasa da komşumuz olması nedeniyle Rusya için Rusça dilinde ve Almanca dilinde kitapçık hazırladık. En yaygın dillerde hedef kitlemize uygun broşürler yapmaya çalıştık.” dedi.  

 

Turizmde trendin doğa ve kültüre dayalı olarak değiştiğine dikkat çeken Hocaoğlu şöyle dedi:

 

“Bu alana alt yapı çalışmalarında çok iyi bir noktaya geliyoruz. Hem konaklama sektöründe hem ulaşım sektöründe çok ciddi bir ivmeler kazandık. Karadeniz Sahil Yolu tamamlandı, Samsun’dan Artvin’e yaylaları birbirine bağlayan Yeşil Yolda tamamlanmak üzere. Bu turistler için çok ciddi bir seçenek. Doğaya ve tarihi dayalı kültürel aktivite alt yapı ile çok daha geniş insan kitlelerine ulaşabilecek. Önümüzdeki yıllarda Rize havaalanının da tamamlanması ile birlikte ulaşımda artık tüm fırsatlara ilimiz kavuşmuş olacak. Bu sayede ilimize gelen ziyaretçi sayısı daha fazla olacak. İlimiz doğası ve tarihi ile eşsiz bir yer. Birçok turistik aktiviteye ev sahipliği yapabiliyor. Güçlü bir alt yapı ile çok daha fazla turizmde pay alabileceğimiz bir noktaya geleceğiz. İlimizde 5 yıldızlı bir otel açıldı. Yeni bir otel daha açılacak. Gelecekte yeni bir otel daha yapılıyor. Havaalanı ile birlikte bu yatırımlar ivme kazanacaktır. Böylece ilimiz turizmden daha fazla pay alacaktır.” 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın