Sütlüoğlu;" Çaykur Satıldı İddiaları Kuyruklu Yalan!"

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yeni sezon çay kampanyasının 3 Mayıs ta açıldığını belirterek “ Çaykur için satıldı, satılacak rüyaları görenler var, rüyalar gerçek değil, varlık fonuna devir ile önümüz daha çok açıldı” dedi.

 

 

 

ÇAYKUR dekar başına çay alım kotasını 400 kg olarak belirledi
- ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu:
- "Eğer özel sektör vatandaşı mağdur edecek politika izlerse yine kota arttırımı ile müdahale edebiliriz"
- "Beyaz çay üretim miktarımız biraz düştü"
- "Mevsimin yağışlı ve soğuk olması nedeni ile sezon geç açılmıştır"
- "ÇAYKUR, bakkal dükkanımıdır Katarlılar'a satılacak"

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2017 yaş çay sezonu birinci sürgününde dekar başı yaş çay alım kotasını 400 kilogram olarak belirlediklerini söyledi. Sütlüoğlu, ayrıca Varlık Fonu'na devredilen kurumun 'özelleştirilecek, Katarlılar'a satıldı ve mal varlığı teminat gösterildi' yönünde gündeme getirilen iddiaların gerçekçi olmadığını belirtti.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, 2017 yılı yaş çay kampanyasına yönelik açıklamalarda bulundu.


Şuana kadar 18 ton yaş çay alımı yapıldığını kaydeden Sütlüoğlu, mevsimin yağışlı ve soğuk olması nedeni ile sezonun geç açıldığını belirterek "Fabrikalarımız çalışır vaziyette, hazır durumdadır, hiçbir sıkıntı yoktur" dedi.
Sütlüoğlu, yaş çay alım fiyatının ise ne zaman açıklanacağı ile ilgili bir şey söylemesinin mümkün olmadığını, önümüzdeki günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Rize'ye gelerek yaş çay taban fiyatını açıklayacağını ancak geliş tarihinin henüz netleşmediğini belirtti.

 

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Varlık Fonu'na devredilen kurumun 'özelleştirilecek, Katarlılara satıldı ve mal varlığı teminat gösterildi' yönünde gündeme getirilen iddialarının gerçekçi olmadığını belirtti, "İddialar kuyruklu yalan' dedi.

 

Çaykur Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, çok başarılı geçen 2016 yılında kurumun üreticilerden 687 bin ton yaş çay satın aldığını, bunun karşılığında 134 bin 63 kilo kuru çay üretildiğini hatırlattı, üreticilere ise 1 milyar 258 milyon 684 bin lira ödeme yapıldığını belirtti. Son yıllarda kuru çayda pazar paylarını yüzde 20 artırdıklarına dikkat çeken ve geçen yıl 122 bin 777 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi:

"5 bin 500 ton dolayında da ihracat gerçekleştirdik. Soğuk çayda 7 milyon litre ihracatımız oldu.  kuru çay satış oranımız her yıl artıyor. Ancak bazı kesimler 'kuru çay satışları azaldı' diye rüya görüyor. Çaykur'u kötüleyerek ne yapmaya çalışıyorlar, kime hizmet ediyorlar. Şuanda 62 bin ton dolayında kuru çay stokumuz var. Bu rakam bir önceki yıl 58 bin tondu. Çok büyük bir stokumuz yok. Bir miktar stoklarda artış olması normaldir.  Çaykur olarak vatandaşı mağdur etmemek için kotaları yüksek tutuyor ve çok çay alıyoruz. Satabildiğimizin üzerinde çay alıyoruz. Kapasite artırımı ile günlük daha çok çay işleyerek bunu yaptık. Bu yöntemle özel sektörü de terbiye ettik. Çaykur olarak kar odaklı değil vatandaş odaklı politika izliyoruz. Çayda pazar payımız yüzde 20 büyüdü. Pazar lideri olan bir firmanın yüzde 20 büyümesi olağanüstü bir başarıdır. "

ÇAYKUR KAR REKORU KIRDI

2016 yılının Çaykur için çok karlı bir yıl olduğunu ifade eden ve yılı 82 milyon 124 bin lira karla kapattıklarını belirten Sütlüoğlu, "Bu rakam Çaykur tarihinin açık ara en büyük karıdır. Bu şekilde karlılığımızı sürdüreceğiz. Sosyal politikaları öne alan karlılığı öne almayan üretici menfaatini düşünen bir kurum olduğumuz için zaman zaman kurum kar etmemiş olabilir.  Son yıllarda kar eden bir kuruluş haline geldik.  Bir taraftan ciddi yatırımları yaparak büyüyoruz.Üreticiyi koruyacak tedbirler alıyoruz hem pazar payımızı artıyoruz.  Bunlar taktire şayan başarılardır." dedi.

BEYAZ ÇAY TOMUCUĞUNUN KİLOSU 500 LİRA  

Yaş çay kampanyasını açtıklarını ve birinci sürgün döneminde üretici kotasını dekara 400 kilogram olarak belirlediklerini ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi:

"Üreticiyi korumayı amaçladık. Eğer özel sektör vatandaşı mağdur edecek politika izlerse yine kota artırımı ile müdahale edebiliriz. Randevulu çay alımı bu yılda sürdürülecek.  Bu yıl beyaz çay üretimine ağırlık vereceğiz. Beyaz çay üretim miktarımız biraz düştü.Üreticilerimizden tarlaya girerek beyaz çay tomurcuğu toplamalarını istiyoruz. Bu yıl bir kilo yaş beyaz çay tomucuğunun kilo fiyatını 500 lira olarak belirledik.  Bu üretici için iyi bir ek gelir olacak. Beyaz çaydan kanser ilacı yapma için çalışmalarım89zı Japonya ile birlikte ortaklaşa sürüyor. Bu konuda önemli gelişmeler var ve yakında çok güzel haberleri kamuoyu ile paylaşacağız." dedi ve üreticilerden çay hasadını erken ve kaliteli yapmalarını istedi.

VARLIK FONU AÇIKLAMASI

Çaykur'un Varlık Fonu'na devredilmesinin özelleştirileceği anlamına gelmediğini ifade eden Sütlüoğlu, "Çaykur daha önce özelleştirmeye yakın bir kurumdu. Ama bu olmadı. Cumhurbaşkanımızda bunu istemedi. Çaykur'un sektördeki lokomotif görevini sürdürmesini istedi. Varlık Fonu ile Çaykur daha korunaklı hale geldi. 'Çaykur Katarlılara satıldı, ipotek verildi' gibi iddialar gündeme getirildi. Biri rüyasında bir şey görüyor, sabah kalkıp ortaya kuyruklu yalan atıyor. Çaykur bakkal dükkanımıdır Katar'lılara satılacak.Çaykur'un satılması da mal varlığının teminat olarak verilmesi de yalandır.  Mantıksız, tutarsız yalanlar ortaya atılıyor. Hiçte utanmadan yalan söylemeye devam ediyorlar. Hemşerilerimiz bu tür yalanlara inanmasınlar, yok saysınlar. Bu tür yalanlarla onlar siyasette pirim yapmaya çalışıyor olabilirler. Milleti ürkütmekle, milletin kafasını karıştırmaktan ne anlıyorsunuz? Milleti üzmekle vidanınız sızlamıyor mu?." dedi ve Çaykur'un Varlık Fonu'na devredilmesi ile devler ligine dahil olan kurumun çok önemli avantajlar yakalandığını sözlerine ekledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     12 Mayıs 2017 21:53
         

    AYAGA KALKMALISIN   RIZELIM;HAKKIN;GASP EDILIYOR BU UYUSUKLAR YÜZÜNDEN  DERHAL  CAYKURUN ;CAYKUR RIZENIN ;TÜM SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI DEGISMELIDIR  BUNLARIN COGU  FETÖCÜDÜLER  ARTIK SESIN CIKMALIDIR  YOKSA  RIZEMIZ YERLERDE SÜRÜNMEYE DEVAM EDECEKTIR  NE BU REZILLIK   RIZEMIZ HER YÖNÜYLE DÖKÜLÜYOR ZAVALLI RIZELININ MALI MÜLKÜ PESKES CEKILIYOR  UTANMADAN RIZEDE  IHALE YAPILIYOR KOMINIST SISTEM GIBI INSANLARIN EVLERINE  BARAKA FIYATI VERILIYOR   YÜKSEK GERILIM GECIYOR  DÖNÜMÜNE  BIR YOK SAYILACAK PARA VERILIP YARISINIDA GERI ISTENIYOR KARAYOLLARI HAKEZA ÖYLE  RIZELI HEDEF TAHTASINDA NE YAZIKKI  BU REZILLIKLERI SN REISE ILETENDE YOK   ARTIK  YÜZ ÜSTÜ COK SÜRÜNDÜN AYAGA KALK RIZELI

  2. 0 0
    {usertitle}

    cengiz mavi

     14 Mayıs 2017 00:21
         

    bir bankadan kredi alabilmek için herhangi bir mal varlıgınızı ipotek teminat altına alarak size o malın değerikadar  kredi veriyor siz o borcu ödeyemezseniz  ipotek ettirdiğiniz varlıgınız banka tarafından haczediliyor. yani o şekilde elinizden alınıyor, bir üretici olarak çaykuru yönetenlere ve çaykurun devredildiği varlık fonuna soruyorum. çaykurun varlıkları herhangi bir karşılık için temkin ve ipotek altındamıdır  buna bir zahmet cevap verebilirlermi. bu kurum iyi yönetilmediği için zarar ettiğini herkes çok iyi biliyor ama kurumun taşınmaz mal ve marka değeri paha biçilemez. bunu bilenler çaykurun ipoteğine kredi vermeye hayır demeyecektir.

Yorum Yapın