ARDEŞEN HALKI BELEŞÇİDİR!....

 

'Ardeşen Halkı Beleşçidir,Hiçbirşeyden Anlamaz'

 Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu suskunluğu LAZİKA HABER’e bozdu. Lazika Haber’den Mustafa Özyanık’a çok çarpıcı ve özel açıklamalarda bulunan Çırakoğlu “Ardeşen halkından hiçbir şey olmaz. Ardeşen halkı beleşçi bir halktır. Aslında Ardeşen tabelası değişmesi lazım. Beleşoğluna hoş geldiniz denmesi lazım.” Dedi.

Geçtiğimiz yıl Rize 1. Amatör Ligde şampiyon olarak bu yıl Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden ve sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Ardeşenspor’da sular durulmuyor. Haftalarda süren başarısızlık sonucunda takım şampiyonluk hedefinden bir hayli uzaklaştı. Bu süreçte çok şeyler konuşuldu, çok kişiler konuştu; ancak o susmuştu. Ardeşenspor Kulübü Başkanı suskunluğunu LAZİKA HABER’e bozdu.

“RUHSUZ, KALİTESİZ VE KAŞARLANMIŞ OYUNCULARI GÖNDERDİK”

Ardeşenspor Kulübü olarak Bölgesel Amatör Ligi’ne çıktıktan sonra Bölgesel Amatör Ligi’nin durulması gereken bir lig olmadığını söylediklerini belirten Ardeşenspor Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu “Çok iyi paralar harcadık; ama doğru harcayamadık. Doğru harcamamamızın nedenlerine baktığımızda; ben ekonomik kaynakları ortaya koyarım. Benim futbolcu seçmede bir seçeneğim yok. Benim yapabileceklerim ortadadır. Hocaların istediği transferleri yaparım. Gördüğüm kadarıyla ruhsuz, kalitesiz ve kaşarlanmış oyuncular transfer edildi. Siz nerdeydiniz diye sorarsanız, ben tabi bu işi başındayım. Eğer bir sorumlu aranacaksa başta benim. Benim para bulmak, kaynak bulmak ve yaratmaktan sorumluluğum var. Ruhsuz futbolcu işaret edilmişse onu işaret edene sormak lazım. Neticede takımdaki 5–6 futbolcuyu gönderdik.” Dedi.

“DEVRE ARASINDA TRANSFERLER YAPACAĞIZ VE BUNDAN SONRAKİ TRANSFERLERLE BİZZAT BEN İLGİLECENECEĞİM”

Ardeşenspor Kulübü’nün devre arasında önemli transferler yapacağını söyleyen Çırakoğlu“Santrafor mevkiine transfer yapacağız. Daha önce yapılan hataları yapmamak için transferler bizzat kendim ilgileneceğim. Futbolcu gelecekse Ardeşen’e ve Ardeşenspor’a yakışır ruhlu ve forma aşkıyla oynayacak oyuncular transfer edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“BU YILKİ HEDEFİMİZ MUTLAKA BAL LİGİNDE KALMAK”

Ardeşenspor olarak bundan sonraki hedeflerinin mutlaka Bölgesel Amatör Ligi’nde kalmak olduğunu söyleyen başkan Çırakoğlu “Bunun için elbette maddi güç lazım. Biz şuanda hiçbir yerden destek almıyoruz. Çayelispor Çayeli Belediyesi’nden destek alıyor. Keza Arhavispor çaydan ve Arhavi Belediyesi’nden destek alıyor. 220 Bin TL çaydan para alıyor Arhavispor.  Ardeşenspor Kulübü olarak bizler ise hiçbir yerden bir kuruş destek almadık. İstediğimiz halde vermediler. Bizim borcumuz var dediler.” Açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR YERDEN YA DA KİMSEDEN TEK KURUŞ DESTEK ALMADIK”

Ardeşenspor Kulübü’nün şuanda 5 Milyon Dolar’lık serveti var olduğunu dile getiren “Önemli tesislerimiz ve otelimiz var. 350’nin üzerinde lisanslı futbolcularımız var. 5 hoca ile çalışıyoruz. Rutin aylık giderimiz 15–20 Bin TL. Bölgesel Amatör Ligi’nde olduğumuz için bu rakam aylık 80 Bin TL’yi buluyor. Sonuçta yıllık en düşük giderimiz 640 Bin TL. Bunları ben kendi imkânlarımla karşılıyorum. Hiçbir yerden tek bir kuruş destek almadık.” İfadelerini kullandı.

“50 KURUŞ ÇAY PARASI VERMEYEN HALKLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Geçmişte vatandaşın çay paralarından cüzi bir miktar kesilerek takıma katkı sağlamayı düşündüklerini ama destek alamadıklarını belirten Ardeşenspor Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu “Maça gelen vatandaşlarımız kışın üşümesin diye çay verdik 50 Kuruş karşılığında; fakat halkımız buna çay para ile mi diye tepki gösterdi. Biz aslında bu yıl tribün girişini 5 TL yapacaktık. Bunu verecek kişi sayısı 200’ü geçmeyeceği ve kulüple ilgili bazı dedikodulara meydan vermemek için yapmadık.” Diye konuştu.

“3. LİGE ÇIKMAK İÇİN TESİSLERİ SATMAK İSTEDİLER; ANCAK BUNA İZİN VERMEDİM VE BUNU İSTEYEN YÖNETİCİLERİ İHRAÇ ETTİM”

Sezon başında Oktay Çevik’le yaşanan olumsuz süreci değerlendiren başkan Çırakoğlu “Oktay Çevik ile geldiğinde 60 Bin TL’ye anlaşmıştık. Hatta 35 Bin TL’sini verdik. 35 Bin TL’yi geri vermediği için de kulüp olarak icraya verdik. Oktay Çevik geldikten sonra nedense cebinden para vermeyecek insanlar karambola getirerek 60 Bin TL’yi 160 Bin TL’ye çıkarttılar. Murat Hacıoğlu ve diğer transfer etmek istediğimiz oyuncular 200 Bin TL’den bahsettiler. Bazı yöneticiler kendilerince 1,5 Milyon TK bütçe yaptılar. Kendilerine sen ne vereceksin diye sorduğumda aldığım cevap bir şey yok oldu. Dedim ki, benim bu kadar emeğim olmasına rağmen 650 Bin TL veriyorum, bulun geri kalan parayı dedim. O kişiler 100 Bin TL bile bulamadılar. Bunun üzerine geçmişte olduğu gibi kulübü batıracak mısınız dedim. Bunun üzerine Ardeşenspor’a ait tesislerin 5 Milyon TL ettiğini, 2 Milyon bu yıl harcarsak 3 Milyon TL de paramız olur dediler. 3. lige çıkmak için bu tesisleri satacak mıydınız dedim. Bunu kabul etmedim ve kabul etmediğim gibi bunu teklif eden 2 kişiyi yönetimden ihraç ettim. Ardeşenspor’a ait bu tesislerin geleceğindir, geleceğin bize emanetidir.” Dedi.

“KEŞKE BU KULÜBÜ ALMASAYDIM. NAMUSLU VE ŞEREFLİ BİR ADAM ÇIKARSA HEMEN BIRAKACAĞIM”

Ardeşenspor Kulübü 3. lige çıkarsa Türkiye’deki en güçlü 3.lig takımlarından biri olacağını; ancak Bölgesel Amatör Ligi öyle olmadığını Bölgesel Amatör Ligi’nin dere ortası olduğunu belirten Çırakoğlu“Bu süreçte keşkelerim çok olmuştur. Keşke ben bu kulübü almasaydım. Çünkü Ardeşen halkı buna hiç hazır değil. Düşünebiliyor musunuz ki, 5 TL vermeyen bir toplumla karşı karşıyasınız. Çay parası diyorsun, senede 15 TL verecek; ama utanmadan 15 TL için dilekçe yazıyor. Şimdi Ardeşen halkı neden benden hesap soramıyor. Bir delikanlı çıksın da hesap sorsun bakayım. Çıkamaz; çünkü Ardeşenspor kulübünde hiç kimsenin bir lirası yok. Hep ben verdim, keşke onlar da verselerdi de benden hesap sorsalardı. Ondan diyorum ki,2000 yılında bana verdikleri Ardeşenspor Kulübünü keşke almasaydım. Her sene 300–400 Bin TL verebilecek namuslu ve şerefli adam bulursam kesinlikle Ardeşenspor Kulübü’nün bırakacağım” açıklamasını yaptı.

“ARDEŞEN HALKINDAN BİRŞEY OLMAZ, ARDEŞEN HALKI BELEŞÇİDİR”

Ardeşenspor Kulübü Başkanı Mehmet Çırakoğlu konuşmasının sonunda “Ardeşen halkından hiçbir şey olmaz. Ardeşen halkı beleşçi bir halktır. Aslında Ardeşen tabelası değişmesi lazım. Beleşoğluna hoş geldiniz denmesi lazım. Her şeyi çok iyi bilirler; ama asla hiçbir destek vermezler. Köyden şehre bir nüfus akımı geldi. Köyden gelen insanlarımız Ardeşen’i köyleştirdi. Ardeşen, artık Ardeşen değildir. Ardeşen çok büyük bir köydür.” İfadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın