Onların işi çayın tadına bakmak

Onların işi çayın tadına bakmak

 

 

 

Rize'de sigara ve alkol kullanmayan 95 kişi, gördükleri 2 haftalık kursun ardından, Ağustos ayında düzenlenen Çay tadımcılığı Yarışması'nda dereceye girerek Rize Ticaret Borsası'nda ödüllerini aldılar. Çay üretimi yapan fabrikalarda görev alacak kişilerin işi tadım yaparak en iyi çay üretimini sağlamak.
Rize Tacaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada "Ağustos ayında 5.'sini gerçekleştirdiğimiz Türk çayını demleme ve tatma yarışmasında ilk olarak otuz kişiyle başladık ve bu sayı giderek arttı. bu anlamda Rize Belediyesi ve Borsamızın katkılarıyla böyle bir yarışma düzenledik. Bu arkadaşlar bu yarışmalarda derece yaptılar. Bizler de onları daha çok teşvik etmek amacıyla onlara tadımcı oldukları için çay hediye etmek istedik. Bundan sonraki süreçlerde hem yurt içinde hem de yurt dışında bu tür becerileri olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Yarışmada birinci olan Özlem Günaydın Okur yaptığı açıklamada 'Bu yarışmaya girerken kendimize güvenip girdik. Borsada aldığım eğitim sayesinde çayda bulunan tadı daha iyi alma yeteneğine sahip oldum. 6 yıldır bu işi severek yapıyorum. Bundan sonraki dönemlerde aldığımız eğitim sayesinde kendimi daha da geliştireceğim" diye konuştu.
Öte yandan yarışmada birinciliği elden Özlem Günaydın Okur'a 125 kilo çay hediye edilirken, yarışmada ikinciliği elden Sevim Yılmaz'a 75 kilo ve yarışmada üçüncülüğü elde eden Esra Altınsoy'a 50 kilo çay hediye edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın