BAŞKAN KASAP YÜZDE DOKSAN BEŞLİK BAŞARI ELDE ETTİK..

BELEDİYE ESNAF EL ELE, KALDIRIMLAR HAK SAHİPLERİNE

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ” Belediye Esnaf  El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesi  için  Sahil Park Sea Garden Restaurant’ta basın mensupları  ile bir araya geldi. Başkan Kasap, yüzde 95 esnafın kurallara uyduğunu söyledi.

BAŞKAN KASAP YÜZDE DOKSAN BEŞLİK BAŞARI ELDE ETTİK..

Sahil Park’ta Gazeteciler ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehir merkezinde son bir aydır uygulamaya konan “Belediye Esnaf el ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesinde  yüzde 95’ lik bir başarı elde ettiklerini belirtti. Başkan Kasap , 1428 Esnafı ziyaret ettik. 938 esnafımız kaldırım işgaline son verdi dedi.

Basın toplantısındaki sözlerine devam eden Belediye Başkanı Kasap, “1. bölgede işyerlerinin %95 inde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan işgaliyelerin kaldırıldığı görülmüştür. Kalan %5’lik işgallerde ise görüşmelerin devam ettiği ve fiziki şartların yerine getirilmesi için işgal yapan esnaflara 15 günlük ek süre verilmiştir.

İŞYERLERİ TEK TEK ZİYARET EDİLİYOR..

Başkan Kasap, “2. bölgede (otogar ve RTEÜ kampüsü arası) 70 işyeri ziyaret edilmiş, 18’inde işgaliye tespit edilmiştir.

Proje ile Birlikte Zabıta Eliyle Esnafa Dokunulmuştur…

Yapılan proje uygulamaları sırasında esnafın talepleri de değerlendirilmiş olup, esnafımızdan gelen şikayet ve talepler incelenip tasnif edilmiştir. Kurumumuzun ilgili birimleri problemlerin çözümleri için görevlendirilmiştir. Saha çalışmaları sırasında bu projeyle birlikte, acil yürütmesi gereken 2 projenin de alt yapı çalışmaları başlamıştır.  Bunlar ise , Usulsuz Parklanma, Araç İşgaliyeleri ve Trafik Düzenlemeleridir. Bu kapsamda emniyet ile birlikte ortak çalşma yürütülecektir.

Osman Karavin caddesi meselesine de değinen Başkan Kasap, “Bir çok modern ilde olduğu gibi Üniversite şehri  ilimiz de öğrencilerin ve halkımızın sosyal yaşantı alanı olarak kullanabileceği trafiğe kapalı alanlarda bu tarz işgaliyelere belediye müsaade etmektedir” dedi.

ADİL VE KARARLI TUTUMA DEVAM EDİLECEK..

Adil ve kararlı tutuma devam edileceğini söyleyen Belediye Başkanı, projenin uygulama safhasında hiçbir esnafa ayrıcalık tanınmayacağını ifade etti.  Başkan Kasap, ”Esnafımızdan ve halkımızdan biraz daha sabır istiyoruz; işgal alışkanlıklarını sürdürmek isteyen esnafımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. Bazı işyerlerine fiziksel durumlarını düzeltmeleri için süre tanınmış olup halkımızdan esnafımızdan biraz daha sabırla projemize destek vermelerini bekliyoruz” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın