BU GÖZLER KAPANMASIN....

AMELİYAT OLAMAZSA GÖZLERİ KÖR OLACAK

 

 


RİZE’DE 1.5 YAŞINDAKİ MİNİK BATUHAN’IN GÖZLERİNDEN AMELİYAT OLAMAMASI DURUMUNDA KÖR OLMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK

 Rize’de 1.5 yaşındaki Batuhan, bir an önce gözlerinden ameliyat olmazsa, kör olma riskiyle karşı karşıya.
Rize’de yaşayan Gülbek Alkan ve Türkan Alkan çiftinin 1.5 yaşındaki oğulları doğuştan glokom göz rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Bebeklerde 15 binde bir görülen rahatsızlık ameliyat ile kısmen olsa da ilerde doğabilecek körlüğü önlüyor. Asgari ücretle geçinen bir ailenin çocuğu olan Batuhan’ın tedavisi bugüne kadar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Ancak Batuhan’ın sağlığına kavuşması ve kör olma riskini atlatması için son bir ameliyat daha olması gerekiyor. Türkiye’de sadece birkaç özel göz hastanesinde yapılabilen bu ameliyatın masrafları 10 bin TL’yi bulurken, SGK bu ameliyatın masraflarını karşılamıyor.

 

 


AMELİYAT OLAMAZSA ÇOK SEVDİĞİ OYUNCAKLARINI GÖREMEYECEK
Batuhan şu günlerde çok sevdiği oyuncaklarını görüp onlarla oynayabiliyor. Ancak yakın bir tarihte ameliyat olmaması halinde kör olma ve bir daha görmeme riski çok yüksek. Baba Gülbek Alkan yaptığı açıklamada, “Asgari ücret ile geçiniyorum. Bir çocuğum da üniversitede okuyor. Batuhan’ın İstanbul’da süren tedavisi boyunca bir hayli borçlandım. Ameliyatı devlet hastanelerinde yapılamıyor. Özel hastanelerde yapılıyor. Ancak devlet bu ameliyatın masrafını karşılamıyor. Oğlumu ameliyat ettiremezsek kör olma ihtimali var” dedi.
Anne Türkan Alkan ise hayırseverlere seslenerek oğlunun kör olmaması için yardım istedi.
Baba Alkan, oğlunun rahatsızlığının artmaması için günde beş kez sert bir şekilde Batuhan'ın gözlerine masaj yapmak zorunda. Masaj, minik Batuhan’ın bir hayli canını yakarken, birkaç kelime ile konuşabilen minik çocuk “bitti-bitti” diyerek babasından masajı bitirmesini istiyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın