Temmuz'da KAR KÜTLESİNİN ALTINDA CAN VERDİ

Artvin’in Seyit Onbaşısı diye tanınan Ayhan Alpaslan, Artvin Ortaköy Duganala Yaylası Mağara Boğazı mevkiinde üzerine kar kütlesi düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

 

 
Olay bugün saat 14.00 civarlarında Ortaköy Köyü Duganala Yaylası Mağara Boğazı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayhan Alpaslan (35) arkadaşlarıyla serinlemek amacıyla kar kütlesinin altına girerlerken bir müddet sonra kırılan kar kütlesi üzerlerine düştü.
Kar kütlesinin altında kalan 3 kişi daha sonra kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken Ayhan Alpaslan ise kar kütlesinin ardından kayboldu.
Üç arkadaşın çabaları ilk etapta sonuç vermezken daha sonra Alpaslan’ a ulaşıldı ancak ilk müdahaleleri sonuç vermedi.
Olay daha sonra 112 acil ambulans ve jandarma ekiplerine bildirilirken, olay yerinin çok uzak olması münasebetiyle ambulans geç gelebildi.
112 acil ambulans ekipleri ve jandarmanın ulaştığı anda öldüğü belirlenen Ayhan Alpaslan’ın cenazesi ambulansa konularak Ortaköy’e indirildi.
Buradan Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayhan Alpaslan’ın cenazesi yakınları ve sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu.

TÜRKİYE ONU ARTVİN’İN SEYİT ONBAŞISI OLARAK TANIMIŞTI

 

 


Artvin Ortaköy’de kar kütlesinin altında kalarak can veren Ayhan Alpaslan’ı Türkiye Artvin’in Seyit Onbaşısı olarak tanımıştı. 18 Mart 2015’te Artvin’de düzenlenen Çanakkele Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği’nde Seyit Onbaşı’yı canlandıran ve tahtadan yapılmış mermiyi Artvin protokolünün önünde taşıması ve Seyit Onbaşı’ya benzerliği ile ulusal basına haber olan Ayhan Alpaslan, tonlarca ağırlıktaki kar kütlesinin altında kalarak can verdi. Ayhan Alpaslan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın