Piri Reis Üniversitesi staj gemisi Rize'de..

Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi, "Piri Reis Üniversitesi Gemisi Denizlere Yelken Açıyor Projesi" kapsamında Rize Limanına geldi..

 

Yaklaşık 200 öğrenci ile ilk açık deniz eğitim seyrine başlayan PİRİ REİS eğitim gemisi Rize Limanına ulaştı.

 

Ç.Rizespor Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli heyet Başkanı Metin Kalkavan'ın talimatı ile ilk ziyaretini İnebolu Limanında yapan Piri Reis Üniversite eğitim gemisi bugün Başkan'ın babaocağı Rize Limanına demirledi.

 

 

 

Geminin seyri ile ilgili bilgi veren  Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan geminin once Burgas Limanı’na uğrayarak uluslar arası sularına çıkacağını belirterek büyük kabotaja geçeceklerinin altını çizdi. Ancak vize işlemlerindeki sıkıntılşardan ötürü Burgas limanına giriş yapılmayacak.  Oradan İğnebolu Limanı’na geçerek Denizcilik Festivali’ne katılacaklar. İğnebolu’dan demir alacak Piri Reis Üniversitesi staj gemisi Batum’a doğru hareket edecek. Batum’da 3 gün kalacak öğrenciler böyklece farklı bir ülkeyi görme imkanına da kavuşacaklar.  

Batum Limanı’ndan demir alacak gemi Rize’de de yaklaşık 3 gün konakladıktan sonra Trabzon, Samsun, Sinop, Zonguldak, ve Ereğli klimanlarına uğrayacaklar. Yaklaşık 1 ay sürecek bu yolculuktan sonra öğretim üyeleri vardiya ululü yer değiştirdikten sonra geminin rotası Ege Denizi’ne döncek ve Gökçeada’ya geçecek. 

Gökçeada’dan Yunanistan’ın Selanik Limanı’na uğrayacak öğrenciler Atatürk’ün evini de görme fırsatı yakalayacaklar. Sonra Türk karasularına dönecek gemi Bodrum’a geçecek. Oradan Akdeniz’e dönecek gemi once Girne, sonrasında ise Hatay, Mersin, Alanya, Antalya, Fethiye ve marmaris Limanlarında demirleyecekler. Uygun olması durumunda ise bir ya da iki Yunan adasına da gidebilecekler. 

 

İlk kez bir staj gemsinde çalışmanın heyecanını yaşayan Piri Reis Üniversitesi staj gemisi kaptanı Semih Savruncu eğitim süresinin yaklaşık 62 gün süreceğini ve bu süre boyunca öğrencilerin okulda kazandığı bilginin uygulama ile pekiştirileceğinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın