BOSNA-HERSEK’DE TÜRK TADI

ÇAYKUR, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Balkanlar'da Çay Keyfi Projesi" kapsamında Bosna Hersek'e giderek Saraybosna, Mosta, Zenitsa ve Tuzla şehirlerinde vatandaşlara Türk Çayı ikram etti.

 

 
Saraybosna Çocukları Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe İtalya Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, yabancı misyon şefleri ve gurbette yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı da katıldı.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak ve geçmişten gelen bağları yenilemek istiyoruz. Türk Çayı’nı, ÇAYKUR çayını tarihi bağımız, gönül bağımız ve inanç bağımız olan bu coğrafyadaki dostlarımıza ikram ediyoruz. Dostluklarımızı yeniden pekiştirmek istiyoruz. Proje kapsamında Bosna - Hersek'e gelmeden önce Arnavutluk ve Kosova'da da benzer etkinlikler düzenledik oradaki dostlarımız da bize yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Bu coğrafyaya bir dost selamı getirip bir dost rüzgârı estirmiş olduk. İnşallah karşılıklı çalışmalarımız devam edecek ve bu zeminde yeni adımlar atıp daha da ileri ilişkileri geliştirip Türk Çayını, ÇAYKUR çayını dostlarımıza sevdireceğiz” dedi.
Türk çayının mükemmel bir lezzete sahip olduğunu ifade eden İtalya'nın Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias’a Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından ÇAYKUR Rizespor forması hediye edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın