RİZE’NİN İLK BEŞ YILDIZLI OTELİNİN TEMELİ ATILDI

RİZE’NİN İLK BEŞ YILDIZLI OTELİNİN TEMELİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI

 

 

 

Rize’de Türkiye’de bir ilke imza atılarak yap işlet devlet modeli ile hizmete konulacak olan 5 yıldızlı otelin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Rize’de uzun yıllar siyasiler ve bürokratlar Rize’ye 5 yıldızlı otel kazandırmak için çaba harcıyordu. Turizm yatırımcılarının dikkatini Rize’ye geçmek için Türkiye’de ilk kez bir model uygulandı. Yap işlet devret modeli ile Rize’de inşa edilecek olan 5 yıldızlı otelin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.
Rize’nin Engindere Mahallesi’nde devlet arazisi üzerinde Temizel Grup tarafından toplamda 44 bin metrekare kapalı alan üzerinde, 800 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek olan 5 yıldızlı otel 50 yıl sonra Rize İl Özel İdaresi’ne devredilecek.
İçerisinde toplantı, konferans, balo, sinema, fitness, çok amaçlı restoran ve kongre salonları bulunacak ötelin kapalı ve açık yüzme havuzları da olacak. Otelin 1 Haziran 2017 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.
Temel atma töreninde konuşan Temizel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizel, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade edip, bölgenin yapımına başlanılan otel gibi bir çok otele ihtiyacı olduğunu, atılan temelin ileride yapılacak yeni turizm yatırımları için sadece bir harç olması dileğinde bulundu.
Törende konuşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu ise otelin Rize’ye kazandırılmasında Rize’nin dinamiklerinin ortak hareket ettiğini ifade edip, özellikle sert eleştirilerin yapıldığı günlerde projeye sahip çıkan ve destek veren MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz’a teşekkür etti.

 

 


Törende söz alan ESKİ Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, illerde yapılan ve yapılması düşünülen beş yıldızlı turizm yatırımlarının aslında o bölgelerin gelişmişlik göstergeleri olduğunu ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından aralarında AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın da bulunduğu konuşmacılar sembolik olarak otelin temeline harç döktü.
Törene siyaset, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından bir çok isim katıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın