Rize'de Minibüs Hatlarına Bir Birleşme Daha!..

RİZE’DE ANLAŞMA SAĞLANDI…

 

 

Rize’de Şehir İçi Minibüs Kooperatifi, Gündoğdu Minibüs Kooperatifi ve Gündoğdu – Çiftekavak hattında hizmet veren Özel Halk Otobüslerinin birleştirilip tek çatı altında toplanmasına yönelik görüşmeler sonuç verdi.

Rize Belediye Başkanlığı, Şehir içi Minibüs Kooperatifi ve Gündoğdu Minibüs Kooperatifi arasında yapılan görüşmeler sonrası mutabakata varıldı. Alınan karar doğrultusunda Gündoğdu Minibüs Kooperatifi, Çiftekavak Gündoğdu arasında taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsleri, Şehir İçi Minibüs Kooperatifi ile tek çatı altında toplanmasıyla söz konusu kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçları Çiftekavak Dedeman önünden Gündoğdu Bozkale kavşağı arasında yolcu taşıyabilecek. Ayrıca bu birleşme sonrası vatandaşlar iki ayrı araç değiştirmek zorunda kalmayacaklar.

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap’ın bu konuda başlatmış olduğu çalışma kapsamında görüşmeler sürüyordu.

Rize’de şehir içi toplu taşımanın bir çatı altına toplanması için Rize Halk Otobüsleri Başkanı Kadem Ekşi, Gündoğdu Minibüs Kooperatifi Başkanı Mehmet Kopuz, Rize Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret ederek konu ile ilgili Başkan Kasap ile son görüşmeleri yaptılar.

Anlaşma sonrası konu ile ilgili Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç tarafından bir basın açıklamasında bulunuldu.

Yapılan açıklamada Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap şu ifadelere yer verdi; “Rize Belediyesi olarak ilimizde karşımıza çıkan en önemli sorunlardan bir tanesi de şehir içi ulaşım sorunudur. Şehir içi ulaşımında kullandığımız Halk Otobüsü, Minibüs ve Taksi taşımacılığını göreve başladığımız günden itibaren ilgili paydaşlarımızla tartışıyoruz istişarelerde bulunuyoruz. Bu manada öncelikli olarak minibüs sektörünü ele aldık. Minibüs sektörümüzü tek çatı altında birleştirmek için ilgili Kooperatif Başkanlarımız ve Rize Belediyesi Başkan Yardımcılarımız ile bu süreci yönettik. Uzun süren görüşmeler neticesinde şehir içi taşımacılığında minibüs sektörünü tek çatı altında toplamış bulunmaktayız. Buna yönelik olarak bugün burada uygulama safhasında yapılacakları istişare ettik.

HALKIMIZ DAHA KONFORLU VE EKONOMİK ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞINA SAHİP OLACAK.

Bu birleşmeden beklentimiz, halkımızın daha konforlu ve ekonomik şehir içi taşımacılığına sahip olması yönündedir. Elimizdeki araçların var olan statüler çerçevesinde yenilenmesi ve şehir içi trafik ulaşımının daha düzenli hale gelmesini amaçlıyoruz. Bu birleşmede önemli katkıları olan Kooperatif Başkanlarımıza ve çalışma ekibime ayrı ayrı teşekkür ediyor bu çalışmanın ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Rize Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç yapmış olduğu maçıklamada; “Rize Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı olarak yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte, Rize Halk Otobüsleri ve Gündoğdu Minibüs Kooperatifinde bulunan kardeşlerimiz ile beraber Rize Şehir İçi Minibüs Kooperatifi çatısı altında inşallah projelerimizle beraber yakında halkımıza daha güzel bir hizmet etme gayreti içerisinde olacağız. Bu konuda başta Rize Belediye Başkanımız olmak üzere tüm taraflara ve çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu birleşmenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın