Karal, Projeleri Yerinde İnceledi

Karal İlahiyat, İdari Birimler ve Hukuk Fakültelerinin İnşaatlarını İnceledi

 

 

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin ilahiyat, İktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültesi binalarının inşaatlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Karal berberindeki AK Parti İl başkan yardımcıları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’la birlikte Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin Zihni Derin yerleşkesinde yapılan İlahiyat Fakültesi inşaatını ve içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler İle Hukuk fakültesinin yer aldığı inşaatı inceledi.

 

 

Karal inşaatı yapan firma yetkililerinden çalışmaların son durumu, binanın içerisindeki üniteler ve fiziki yapı hakkında bilgiler aldı. Karal inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlemesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri yapmak için çalıştıklarını belirten Karal, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin öğrenci sayısının her yıl arttığı ifade etti. Zihni Derin yerleşkesinde yapılan hem ilahiyat fakültesi hem de iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile hukuk fakültesinin yer aldığı binalarla birlikte öğrencilerin akademik ve sosyal anlamda gelişim sağlayabilecekleri yeni mekânların üniversiteye kazandırıldığını söyledi

Karal, buradaki incelemeler sonrasında Rektör Prof. Dr.Hüseyin Karaman’la birilikte makamına geçerek üniversitenin diğer çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

 

 

İlahiyat fakültesi 14.509 m2 arazi üzerinde kurulup, toplam inşaat alanı 24.355 m2’dir. Fakülte Binasının içerisinde Dekanlık Bloğu, Öğretim Görevlileri Bloğu, Öğrenci Bloğu ve Kapalı Otopark kısımlarından oluşmaktadır. 95 Adet akademisyen ofisi,42 Adet standart derslik,2 adet anfi derslik,1 adet Ebru Atölyesi,1 Adet Musiki Atölyesi,1 Adet Tezhip Atölyesi,1 Adet Hat Atölyesi,2 Adet Hafızlık odası,10.000 kitaplık kütüphane,250 Kişilik konferans salonu, 108 Adet kapalı 13 adet açık oto park bulunmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İle Hukuk Fakültesi 37.000 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olup içerisinde; 63 derslik, 6 anfi, 240 kişilik konferans salonu, 130 akademisyen odası, 180 araçlık kapalı otopark, bilgisayar laboratuarı ve idari bölüm bulunmaktadır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın