Rizespor, Basını Yatırdı, Kaldırdı !..

 

 

Rizespor, Basını Yatırdı, Kaldırdı !..

 

Önceki haftalarda Ç.Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman ile Rize basını arasında yaşanan karşılıklı “soğuk savaş” sonrası, geçen hafta deneyimli teknik adam Karaman’ın yerel basına kapılarını açarak ağırlaması ve görüşmelerin “ Maslahatgüzar seviyesine” çekilmesi ile sona ermişti.

Bu hafta yaşanan maç teklifi sonrası Rize Basını ile Ç.Rizespor teknik heyeti dün akşam Mehmet Cengiz tesislerinde dostluk maçında karşı karşıya geldi. Bir ay içinde yaşanan soğuk savaştan sonra görüşmelerin tekrar “Konsolosluk seviyesine” gelerek oynanan karşılaşmada Rize Basını maç genelinde yerlere süründü, maç sonu ise fark yemekten kurtulamadı.

Özellikle Rize Basınında malzeme eksikliği alınan farklı yenilgide mazeretler arasında ilk sırada yer alsada, gerçek şu ki ; dün akşam oynanan çift kale maçta Hikmet Karaman yönetiminde teknik kadro ekibinin her paçasından “kalite” damlıyordu.

Maça müthiş bir hırsla başlayan Rizespor teknik ekibi, defanstan ileri hiç çıkmayan Alman tankı Ronald Koch, Sol kanadı dinamo gibi kullanan kaleci antrenörü Ahmet hoca, geriden oyunu yönlendiren ve bunun yanında profesyonel futbolcuların fiziğine taş çıkaran Ender hoca, ileride tercüman Muammer, soyadı gibi “ takır, takır” gollerini attı. Teknik ekibin kadrosunda beyin olarak görev yapan ve  sahanın her bölgesinde topu ayağına aldığında Rize basınını bir sağa, bir sola yatıran, attığı ve attırdığı gollerle ;” Ben bu işin ustasıyım” diyen teknik direktör Hikmet Karaman ve ekibi maç sonu haklı bir galibiyet alarak Kayserispor maçı öncesi moral depoladılar.

Rize basını ise maç boyu ayakta durmakta zorlandı. Mustafa Bayrak’ın gol yükünü çektiği takım, ileride bir türlü top tutamadı. Orta saha top yapmakta zorluk çekerken, defansta Selim Denizalp eski görüntüsünden uzak kaldı. Muhammet Kaçar, Aytekin Kalender ve Eyüp Toptan’ın kanat bindirmelerinde yetersiz kaldığı maçta Rize basını, teknik kadrodan fark yedi: 18 – 13

Maç sonu görüşlerini aldığımız ajans53.com genel yayın yönetmeni ve Vira haber gazetesi spor Müdürü Selim Denizalp;” Bir kere kalite farkı var. Buna birde fizik kondisyon ve malzeme farkını ekleyelim. Teknik kadro toplara müthiş vuruyor. Hem duran, hemde hareketli toplara! Arkadaşlarla elimizden geleni yaptık. Biz böyle bitmesini istemezdik. Bu yenilgiden ders alıp, haftaya oynayacağımız maça odaklanacağız. Hikmet hoca ve yardımcılarını tebrik ediyoruz. Bu maç öncesi yaklaşık bir saat rakip takımın sahaya çıkmasını bekledik, bu bizi bir hayli soğuttu, konsantremizi bozdu. Sakat ve cezalı oyuncu sayısı bu maç öncesi fazlaydı. Muhittin Sandıkçı, Alihan Telatar ve Selman Kutlu’yu bu maçta aradık. Tabi bu arada maçı yöneten Rize’nin “ İvan Bebek”ini pas geçmeyelim. Bana göre net bir penaltımızı vermedi, bunun yanında rakip takımın attığı bize göre çizgiye geçmeyen, hakeme göre geçen pozisyonda takdir hakkını hep onlara kullandı. Neticede bunlar mazeret olarak saymasak ta, “ atı alan Üsküdar’ı geçti”. Son olarak maç öncesi takım kaptanı bizi topladı ve özel bir görüşme yaptı. Kayserispor maçı öncesi teknik kadroya moral vermemiz gerekiyor dedi. Fazla hırpalamayalım anlamında bir konuşma yapmıştı. Tabi biz bu kadarını beklemiyorduk, dediğim gibi bu maçı unutup, önümüze bakmamız gerekiyor”

Ajans53/ spor merkezi

Foto: Fikret Delal

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın