KAZANCI, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

RİZE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MEHMET KAZANCI YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

 

 

 

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, rakipsiz ve firesiz olarak yeniden başkanlığa geçildi.
Rize İl Genel Meclisi olağan toplantısı bugün Rize İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı’nın görev süresi dolduğu için İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. Kazancı’nın aday olduğu seçimde karşısına rakip çıkmadı. Kazancı 4’ü CHP, 26’sı AK Partili 30 İl Genel Meclisi üyesinin fire vermeden tümünün oyunu alarak yeniden İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi.

 

 Toplantıda ayrıca divan ve katip üyelik seçimleri de yapılarak yeni katip ve divan üyeleri belirlendi.

image-871.jpeg

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Meclisin Nisan ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde yapılan seçimle tekrar İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı Başkanlığında yapılan toplantıya, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Himmet İstif, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vekili Mustafa Gençaslan ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

Toplantıda, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 11. Maddesine istinaden 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından 2 yıl geçmesi dolayısıyla bir sonraki Mahalli İdareler Seçimlerine kadar 3 yıl görev yapmak üzere Başkanlık Divanı seçimi yapıldı.

Mevcut Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, tek aday olarak girdiği seçimde mevcut 30 Meclis Üyesinin tamamının oyunu alarak bir dahaki Mahalli İdareler Seçimlerine kadar görev yapmak üzere yeniden Meclis Başkanlığına seçildi.
Yeniden İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Kazancı, gerçekleştirilen seçimin ardından yaptığı konuşmasında; meclis üyelerine kendisine tam destek vermiş olmalarından dolayı teşekkür etti.

image-870.jpeg

Başkan Kazancı, konuşmasının devamında “Benim felsefeme göre seçilmek insanı daha da mütevazileştirmeli ve daha çok hizmet etmeye teşvik etmelidir. Bu benim 7. seçimim ve her seçimden sonra bu duyguları hissederim. Her bir meclis üyesi arkadaşım meclis başkanlığı yapacak bilgi ve birikime sahiptir. Buna rağmen 2. dönemde de bize bu denli destek olmanız beni onure etmiştir. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere, bize güvenen teşkilatlarımıza ve teveccüh eden değerli halkımıza laik olma adına, birlik ve beraberlik içerisinde Rize’mize hizmetlerimizi gayretle sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sizleri, teşkilatlarımızı ve değerli vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum” dedi.

Toplantının devamında yapılan divanlık seçimlerinde; Meclis 1. Başkanvekilliğine Ali Fuat Yıldırım, 2. Başkanvekilliğine Zekeriya Bozkan, Asıl Katip Üyeliklere Zeynep Akyıldız ile Hüseyin Topal, Yedek Katip Üyeliklere ise Nadir İnce ile Burhan Bıyık seçildi.

Başkan Kazancı, toplantının ardından Rize Belediyesi’nin Kaledeki Tesislerinde Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Birim Müdürleriyle bir araya geldi.

image-873.jpeg

image-874.jpeg

image-876.jpeg

image-878.jpeg


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın