BAŞKAN KASAP İKİNCİ YIL FAALİYETLERİNİ BASINLA PAYLAŞTI

BAŞKAN KASAP İKİNCİ YIL FAALİYETLERİNİ BASINLA PAYLAŞTI

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 2. Yıl faaliyetlerini duyurdu…

Başkan Kasap, 1 Nisan 2015- 1 Nisan 2016 yılına kadar geçen bir yıllık süre içerisinde, ikinci yılda yapılan çalışmaları Rize Basın yayın organları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Daha önce bir yıllık çalışmaların genel bir değerlendirme toplantısını yapan Başkan Kasap, bu kez ikinci yılda Rize Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları değerlendirmek için Basın mensupları ile Rize Kalesinde buluştu. Belediye çalışmalarını değerlendiren Başkan Kasap, hayata geçirilecek olan projelerin hangi aşamada olduğuna dair son değerlendirmeleri yaptı. Başkan Kasap açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1-    TİMYA VADİSİ UYGULAMA SAFHASINDA…              

“Başkan Kasap, faaliyetlerini şöyle sıraladı. “Rize açısından 1 Nisan 2015- 1 Nisan 2016 yılına oldukça önemli gelişmelerin yaşandığını ve ikinci yılı geride bıraktıklarını söyledi. Özellikle 794 konutluk TOKİ Timya vadisi projesi uygulama safhasına geçerek, Rize’mize yakışan bir konut alanı olarak gerçekleştirilecektir” dedi.

2-    KÜLLİYE ŞEHRİN YENİ BİR MERKEZİ OLACAK…

Belediye, mimari yapısı ve dokusuyla kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği Rize Sahil Külliye projesinin son adımları atılmaktadır.

Söz konusu Camii yerleşkesi için Anroşman işlemi tamamlanmış, Bakanlıktan dolgu müsadeleri alındıktan sonra Mavi şehir (camii külliyesi) ne belediyemizce ruhsat verilebilecektir dedi.

 

 

 

3-    ISIRLIK TABİAT PARKI 1 NİSAN’DA BAŞLIYOR…

Belediye Başkanı Kasap, Toplam 118 dekar alana sahip Isırlık Tabiat Parkı’nın gelişme planı çalışmaları tamamlanmış, 2 Etap şeklinde hazırlanmıştır. 1. Etabın yapım işi başlatılmış ancak kötü hava koşulları nedeniyle 28 Aralık – 15 Mart tarihleri arası yüklenici firma fiilen arazide çalışmalara başlayamamıştır. 2. Etabın ihale hazırlıklarıda tamamlanan Isırlık Tabiat Parkının 1 Nisan 2016’da çalışmaları başlatılacaktır.

Isırlık TP Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında 118 dekar alanda; Tanıtım Merkezi, Kır Lokantası, Mescit, 2 adet Kır Kahvesi, Giriş Kontrol Ünitesi, 9 adet Yöresel Ürün Satış Birimi, 3 adet WC ve Çocuk Bakım Ünitesi, 2 adet Büyük Kamelya, 100 araçlık Otopark, 2 adet Cep Otoparkı, 108 adet Çatılı Piknik Ünitesi ve Kamelya, Barbekü, Aydınlatma ve İçme Suyu Üniteleri, Spor Alanları, Çocuk Oyun Parkları, Anıt Çeşme, Seyir Terasları, Araç ve Yaya Yürüyüş Yolları, Ahşap Korkuluk ve Peyzaj Düzenlemesi yapılacaktır.

1.Etabın ihalesi kapsamında; 1 adet Kır Kahvesi, Giriş Kontrol Ünitesi, 9 adet Yöresel Ürün Satış Birimi, 2 adet WC ve Çocuk Bakım Ünitesi,  100 Araçlık Otopark, 68 adet Çatılı Piknik Ünitesi ve Kamelya, Barbekü, Anıt Çeşme, Yürüyüş Yolları ve Seyir Terasları, Ahşap Korkuluk ve Peyzaj Düzenlemesi yapılacaktır.

 

4- MEYDAN PROJESİ RUHSATLANDIRILACAK…

Başkan Kasap,İki yeşil kardeş şehir Rize ve Bursa Büyükşehir belediyeleri birçok alanda işbirliği yaparak Rize Cumhuriyet meydan projesini de hayata geçirecek dedi.

Meydan projesi kapsamında Karakol yerinin  yıkıldığı, 2 Nolu sağlık ocağı olarak kullanılan alanın mülkiyetinin  belediye ye devrolunarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre ruhsatlandırılacağını ifade etti.

5-    İMAR PLANLAMALARI RİZE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAK…

Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap’ın, hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de bölgenin doğru, yaşanabilir ve sürdürülebilir plana kavuşması için İmar planı altlığı olan  harita ve jeoloji- jeoteknik etüt ve haritaları ile revizyon çalışmaları idi. Başkan Kasap,”Hali hazır haritalarımız 2016 Haziran ayı itibarı ile belediyemize teslim edilecektir.  Jeolojik haritalar 2016 Mart ayı itibarı ile İller Bankası tarafından ihaleye çıkartılacaktır. Ankara’da İl Bank Genel Müdürlüğü’nde  yapılan görüşmeler sonucu bu işin yapım bedelleri Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Bank Genel Müdürlüğü nezdinde hibe ile Rize’nin imar planı, şehrin düzenli görünümü için kullanılıp, geleceğe yönelik yapılabilecek projelerin önünün açılmasına büyük katkı sağlayacaktır”dedi.

6-    OFİSLER YAPILIYOR, ENGELSİZ RİZE OLUŞTURULUYOR…

Prof. Dr. Reşat Kasap, Büyük bir heyecan ve çalışma içinde geçen 2015 yılı, Muhtarlık ofisi olmayan 6 mahallenin muhtarlık ofisleri ve bir adet Taksi durağının  yöneticilerine anahtar teslimatlarının yapıldığını bildirerek, “Belediye miz , Ulaşılabilirlik kapsamında hissedilebilir zemin çalışmaları, Engellilerin başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri toplumsal yaşama katılabilmeleri için, cadde üzerlerine 80 adet kaldırım rampası, yol kenarlarındaki yağmur suyu olukları krom levha kapaklarla kapatılarak, Rize’de yaşayan Engelli vatandaşlarımıza layık olduğu hizmet ulaştırılmış oldu” dedi.

 

 

 

 

7- 1470 KİŞİ BAŞKAN’LA BULUŞTU…

Çalışmalarının yalnızca projelerle sınırlı  olmadığını bildiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap,  Sosyal Belediyecilik kapsamında her hafta düzenli olarak yapılan Halk günü buluşmalarında 1470 civarında vatandaşın Belediye Başkanı ile birebir görüşme sağladığını söyledi.

 

8- MAKİNA PARKI VE TEMİZLİK İŞLERİNE YENİ ARAÇLAR…

Başkan Kasap, “Rize sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlara hizmet götüren belediyemiz, Temizlik işleri Müdürlüğü ve Makine araç parkın’a ( 1 Greyder, 22 ve 8 tonluk olmak üzere 2 Adet Ekskavatör, 4 Kazıcı Yükleyici, 5 Adet Kamyon) yeni araç alımları yaptı. Bünyemize kattığımız yeni araçlarla çalışıp emek verdikçe, Rize’nin ışıl ışıl parlamasına, biraz daha güzelleştirilmesine katkı sağladık. Ayrıca Rize ve Trabzon katı atık birliği olarak Gazifikasyon yöntemiyle hem ber taraf etme hem de enerji üretebilen sistemi hayata geçirdik” dedi.

9-  HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNEMLİ…

Mart- Eylül ayları arasında yapılması planlanan Sivrisinek/Karasinek kontrol ve mücadele çalışmalarının saha uygulamasına bizzat katılan Başkan Kasap, hizmet odaklı yapılan bu uygulamalarla Halk sağlığı ve çevre sağlığı hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

10-   24 BİN METRE  KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENDİ…

 Başkan Kasap, Rize merkez mahallelerine Su ve Kanalizasyon altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için ikinci yılda, 6150 metre yeni içme suyu hattı döşendiğini;  Su arıza biriminin, 4600 metre uzunluğunda eskiyen asbest (açb) boruları sağlıklı ve dayanıklı olan çelik düktil borularla değiştirip, Belediye sınırları içerisinde çeşitli çaplarda toplam 13.500m yeni kanalizasyon hattı, 10.500m uzunluğunda yağmur suyu hattı yapılarak, 2700 adet şikayet’e (kanalizasyon, yağmur suyu tıkanıklığı, baca, parsel vb.) arızaların onarımına cevap verilmiştir diyerek bu yatırımların devam edeceğini açıkladı.

11-SOSYAL  EĞİTSEL VE ŞEHİR ESTETİĞİ YENİDEN CANLANDIRILDI…

Rize’nin sosyal ve eğitsel çalışmalarına katkılarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Başkan Kasap,  Tophane mahallesinde 260 öğrenci sayısına ulaşan Etüt merkezini ve 472 Aile’ye gıda yardımı, bine yakın hayırsever’in bağışlarıyla 880 kişi’ye  giyim yardımı yapıldığını açıkladı. Şehrin estetiğini göz önüne alarak sokak yenileme, ışıklandırma şehir merkezinde bulunan üst geçitlerde aydınlatma çalışmaları ve Buna paralel olarak; Ulaşım hizmetleri müdürlüğü, Trafik zabıta amirliği ve Şehiriçi minibüs hattı ve Gündoğdu hattını tek çatı altında birleştirip hayata geçirdiklerini söyledi.

12- MORG VE GASILHANE HİZMETİNDEN 1195 KİŞİ FAYDALANDI…

En önemli hizmetlerden biri haline gelen Defin işlemleri için Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Cenazenin yıkanması, kefenlemesi ve mezar tahtası hizmetleri,  Rize Belediyesi Mezarlık Şefliği bünyesinde Ekrem Orhon mahallesi Sahil Camii yanında oluşturulan Morg ve Gasilhane ünitesinde verilmektedir. İkinci yılımızda da bu hizmetten 1195 kişi ücretsiz faydalanmıştır”dedi.

13- TELEFERİK KAMULAŞTIRMALARI TAMAMLANDI…

Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, Rize’nin Turizmine yardımcı olacak teleferik çalışmalarında 804 Ada  4 nolu parselin kamulaştırılma çalışmaları tamamlanmış, güney güzergahının da tamamının kamulaştırıldığını söyleyerek son noktaya gelinmiştir dedi. Başkan Kasap,   Ayrıca  “Yaş sebze meyve ve balık ticaretinin kalite, standart ve sağlık kurallarının uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak için, Hal müdürlüğünde üretici ve tüketiciler ile yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin çıkarlarını korumak, toptancı hallerini modern ve çağdaş bir alt yapı sistemine kavuşturmak amacı ile yeni düzenlemeler yapıldığını “ söyledi.

14- İLETİŞİM MERKEZİ 60 BİN ÇAĞRI ALDI …

Belediye Başkanı Kasap, “Günümüzün en stratejik önemine sahip  ‘444 50 53’ Çağrı merkezimiz’e  İkinci yılımızda 60 bin çağrı aldık. Sürekli büyüme trendi içerisinde olan  İletişim merkezi sağlıklı bir şekilde gelişmesine devam ederken, nitelikli personel istihdamı ile 13 bin 950 İstek Şikayet ve Talep çağrısını ilgili birimlere ileterek çözümü noktasında geri bildirim yaptı.

15 - 53 KÜLTÜR VE SOSYAL FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çağdaş bir Belediye olmanın yolu Sosyal etkinlikler yoluyla oluşacağının altını çizen Başkan Kasap; “Kültürel ve buna benzer birçok faaliyetleri sürdürme görevini bünyemizde taşıdık, sosyal ve kültürel 53 etkinlikte önder olma sorumluluğu üstlendik. 82 evladımızın Sünnet merasimlerini yaparak, 6 engelli vatandaşımıza 3’ü Akülü olmak üzere tekerlekli sandalyelere kavuşturduk.

 

16- FEN İŞLERİ 18 MİLYON’U AŞAN YATIRIM YAPTI…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İkinci yıl faaliyetlerinde Fen işleri müdürlüğü ile alakalı şu ifadelere yer verdi; “ 16 milyon bütçeli  Fen işleri birimi Çözüm odaklı hizmet ve yatırımlara büyük önem verdi. Muhtarlıklar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda 20 milyon’a yakın yatırımla; yol betonu kaldırım çalışmaları, perde ve taş duvar uygulamaları, Sahil dolgu alanında buz pisti, Asfalt çalışmaları, kurban pazarı,  Park bahçe işleri, ve mal alım ihaleleri ile 30’a yakın bölgede hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm üretti” dedi.

17-  BAŞARILI ORGANİZASYONLARLA RİZE TEMSİL EDİLDİ…

Başkan Kasap; İkinci yılda İl dışında düzenlenen; Uluslar arası İstanbul Emitt Fuarı,  Bursa Rize günleri, Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Batum Kültür ve İnceleme gezisi, Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm fuarları  ve tanıtım günlerinde  başarılı organizasyonlarla Rize’nin temsil edildiğini de sözlerine ekledi.

 

TEŞEKKÜRLER RİZE…

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap, ikinci yıl görev süreci içerisinde STK’lar, kültür- sanat camiası, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile pek çok verimli işbirliğine imza attıklarını, katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ettiklerini duyurdu. Başkan Kasap, tüm çalışmalarında kendilerine güç veren meclis üyelerine, takım arkadaşlarına, yazılı ve görsel basının temsilcilerine ve kendilerine rehberlik eden Rize halkına teşekkür etti.

 

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap belediye gelirlerinin personel ve alt yapıya anca yettiğini söyledi.

       Gelirlerimiz yetmiyor

-Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 111.212 olan Nüfusları olduğunu belirterek “ Alt yapı onarımı ve Personel maaşlarına anca yetiştiriyoruz, Hukuki açılan davalar var ve bizi zorluyor” dedi.

Basın mensupları ile Kale çay bahçesinde bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 2 yıllık çalışmaları değerlendirdi.

    Kale Çay Bahçesinde Sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap insan odaklı çalışma yaptıklarını belirterek “ Çalışmalarımızı 3 kategoride değerlendiriyoruz. Sosyal ve kültürel, Alt yapı ve 10 numara projeler, Sosyal kültürel çalışmalarımızda Ramazan etkinlikleri, yaz sporları, panel ve çeşitli kültürel çalışmalar. Kentiniz büyümeye yönelik çalışmalar içinde, lojistik üst, ovit tüneli ve ilimizde yapılan 5 yıldızlı otel ve tesislere hazır hale gelmeliyiz, bu nedenle çeşitli sempozyum ve eğitsel çalışmaların içindeyiz. Kent olarak hazır olmalıyız. Üniversitemizden iyi yararlanmalıyız, akademisyen olarak bu eğitimlere ağırlık verdik” dedi.

     Bütçe yetmiyor

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 111,212 nüfusları olduğunu belirterek “ Şehrimiz geniş bir alana sahip,  alt yapı sorunlarımız var, gelen betçe alt yapı personelimize anca yetmekte, belediye ye açılan hukuki davalarda 7 milyon Tl borcumuz var.  Kamulaştırmalardan açılan davalar var” dedi.

     Su şebekelerinden büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kasap “ Su şebekesi eski şebeke, 5-6 mahalleye tek vana koymuşlar ve bir Mahallede ki arıza 6 mahallenin suyunun kesilmesine neden olmaktı. AB projesi kapsamında yaptığımız bir projeden 40 Milyon Euro luk bir pay gelecek, bu para ile su alt yapımızı komple değiştirmeyi düşünüyoruz. Biyolojik arıtma tesisleri ile birlikte 2017 içinde bu su tesisatının yenilenmesini planlıyoruz” dedi.

      Kenti kasabalılıktan çıkardık

Belediye Başkanı Reşat Kasap şehrin kasaba görüntüsünden çıkmaya başladığını belirterek “ Şehrimizi şehir statüsüne geçirmeye çalışıyoruz. Şehrin ışıklandırılmasına büyük önem veriyoruz. Sahil külliyesi için 3 bin dönümlük bir alan hazırlıyoruz. Bu şehir merkezinin iki katı demek, dolgu yaparak şehre iki kat alan kazandırıyoruz. Bu alanda çeşitli tesisler yapacağız ve kesinlikle bu alan kamu malı olarak kalacak” dedi.

      Güney ile Kuzey ”in buluşmasını sağlayacaklarını belirten Kasap “ Pehlivantaşı ve Salarha tünelleri ile Şehri büyütmüş olacağız, ayrıca Salarha bölgesinden 13 köyü mücavir olan olarak belediye içine almayı hedefliyoruz. Şu an imar plan çalışmaları devam etmekte” dedi.

     Son mahkeme bu ay

Teleferik çalışmalarına değinen Kasap “ Şu an 25 dönümlük bir arazımız kamulaşmış durumda, 5 dönümlük bir alan kaldı ve iki yıldır o mahkemeler ile uğraşmaktayız, bu ay son olacağını düşündüğümüz mahkememiz var ve ardından çalışmalarımız başlayacak. Teleferik sistemini özel bir firmaya vermeyi hedefliyoruz. Yap işlet devret modeli ile teleferik aynı zamanda Isırlık mevkiine kadar uzanacak. Isırlık ta piknik alanları çalışması başladı. Burada yapılacak tesisler ile Rizeli rahat bir nefes alacak” dedi.

      Timya vadisinde konut inşaatlarının devam ettiğini belirten Kasap “ Timya vadisinde 759 konut inşaatı devam etmekte burada 650 hak sahibi var ve bunların kiraları ödenmekte, bu konutların bitimi ile Dalyan ve dolgu alanının da bu kapsama alınmasını isteyeceğiz” dedi.

     Meydan projesi başlayacak

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap meydan projesinde son aşamaya gelindiğini belirterek Ağız ve dış sağlığı merkezinin açılması ile sağlık ocağının taşınmasının ardından yıkımın başlayacağını belirterek “ Meydan ile ilgili tüm yetki belediyemizde bizde tüm evrakları Bursa Belediyesine gönderdik” dedi.

    Belediye bloklarının yıkımının ileri bir tarihte yapılacağını belirten Kasap “ Bunu geciktirmek zorunda kaldık, şu an önceliğimiz bu değil, 3 yıl içinde bunu gündeme alacağız, Belediye olarak bu ay içinde genel temizlik çalışması yapacağız ve halkımızı buna dahil edeceğiz. Ayrıca hizmetlerimizi aksatan belediye makine parkını yeniledik” dedi.

     Rize – Trabzon arasında çalışan otobüslerin Ulaştırma bakanlığı tarafından engellendiğini belirten Kasap “ Bu sorunu Trabzon belediyesi ile birlikte çözmeye çalışıyoruz” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Rizehalkı uyumuyor

     12 Nisan 2016 16:07
         

    kandıramazsınız bizi biz rize de doğduk rizede büyüdük rizede öleceğiz sizler ithal siniz siz ankaradan geldiniz sizden önceki başkanda istanbuldan ithal edilmişti yağtığınız memleketi soydurup peşkeşçektiniz yazık ettiniz güzelim rizemize siz ve partınız iktidariniz boyunca ve hala hep konuşuyorsunuz bizde icraat edinde dua edelimyahu ayıpbe artık hizmet edinde bu memlekette şunu yaptınız diyebilelim de boyamayla makyajla hizmet ettiğinizi zannediliyorsa bunun adına uyanıklık deniz yemeyiz tokuz ucuz siyasetinize millete kazıkatmadan vaz geçmeniziöneriyoruz ayıp ediliyor.

Yorum Yapın