Karal, Bekaroğlu’nun Şovunu Kursağında Bıraktı

Karal,  Bekaroğlu’nun Şovunu Kursağında Bıraktı.

 

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Çay araştırma önergesi üzerine yapılan konuşmalarda AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, CHP İstanbul milletvekili Mehmet  Bekaroğlu’nun çay  ve Çaykur’la alakalı ne kadar bilgisiz olduğunu  gözler önüne sererek  verdiği  cevaplarla adeta Bekaroğlu’nu köşeye sıkıştırdı.

Bekaroğlu yaptığı konuşmada çay ve Çaykur’un yatırımlarını görmezden gelerek bu konuda hiçbir şeyin yapılmadığı izlenimini vermek istedi. Hasan Karal, Bekaroğlu’nun sözlerini üzerine 2002 yılından bu yana Çaykur’a yapılan yatırım ve çaya verilen desteklerle ilgili açıklama yaparak Bekaroğlu’nun çayla ilgili ne kadar bilgisiz olduğunu TBMM kurulunda gözler önüne serdi. Karal Bekaroğlu’nu çay  sektörünün reyting tarafına bakmakla nitelendirdi.

Rize’deki yatırımlardan bihaber Bekaroğlu 2002 yılından buyana sadece 1 tane fabrikanın yapıldığını söylerken, Karal söz alarak Bekaroğlu’nun Rize’deki çay fabrikalarının isimlerini bile sayamayacağını söyledi. Karal, 2002 yılında 6 bin 600 ton olan Çaykur’un günlük yaş  çay işleme kapasitesinin  8 bin 750 tona çıkarıldığını ifade ederek, “Cami dağı fabrikasının kapasitesini 2 katına çıkardık. Veliköy çay fabrikasının kapasitesini 2 katına çıkardık. Ardeşen’e 400 ton kapasiteli yatırım yaptık. Hemşin’e organik çay fabrikası yaptık. Peki, arttırılan bu fabrikalar çay sektörüne ilave yatırım değil midir?”  Dedi

Özelikle son yıllardaki yatırımlarla ve çalışmalarla birlikte organik çaya geçişin desteklendiğinden bihaber Bekaroğlu sözde, yapılmış çay kanunuyla birlikte organik çayın engellediğini ifade etti. Karal ise AK Parti döneminde organiğe geçisin başladığını ve Hemşin’de organik fabrikanın yapılarak üretime geçildiğini söyledi. Ayrıca yine Fındıklı Çamlıhemşin ve İkizdere’de organik fabrikaların yapılacağını belirtti. Bekaroğlu çaydan bihaber organiğin engellendiğini ifade ederken Karal ise tüm çay tarımının organik olmasını hedeflediklerini açıkladı.

Bekaroğlu çayın ihmal edildiğini çay üreticisin özel sektöre mahkum bırakıldığı suçlamasında bulunurken Karal, “Biz kapasite artırımı yaprak özel sektörü disiplinize etmeye çalışıyoruz. Kapasite artırımı yapıldığı takdirde özel sektörün disiplinize edildiğini bilmeyecek kadar bu konuyu bilmemezlik içerisinde olamazsın. Kapasite artarsa özel sektör daha çok çay alır ve çaya daha çok para verir. Bölgeden uzaksın, bölgenin gerçeklerini bilmiyorsun. “  diye konuştu

Yaşanan bu tartışmalar üzerine Bekaroğlu “Bu vekil şeyh camiinde imamken ben burada çayın sorunlarıyla uğraşıyordum.” Diyerek imamlık yapmasını küçük görmeye çalıştı.

Karal ise bu sözler üzerine , “Asla seni muhatap alacak değilim. Sen her defasında imamlara hakaret ediyorsun. Ben onurumla şerefimle imamlık yaptım. Sen 1999 da benim gibi imamların sayesine buraya geldin. Şimdi kalkıyorsun imamlarla dalga geçiyorsun.” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın