Hayati Yazıcı Rize'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:
- "Salarha Tüneli tamamlandığında, 9 kilometre olan yol, 3 kilometreye düşecek. Bunları matematiksel olarak yakıt harcaması ve diğer giderleri hesapladığımız zaman, çok önemli bir yatırım ve ekonomimize çok önemli katkı sağlayacak"

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Salarha Tüneli tamamlandığında, 9 kilometre olan yol, 3 kilometreye düşecek. Bunları matematiksel olarak yakıt harcaması ve diğer giderleri hesapladığımız zaman, çok önemli bir yatırım ve ekonomimize çok önemli katkı sağlayacak." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Yazıcı, ilk olarak Rize Valiliğine atanan Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Yazıcı, burada Bektaş ile bir süre sohbet etti. 

 

 

Daha sonra Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ve beraberindeki heyetle, yapımı devam eden Salarha Tünelinde incelemelerde bulundu.

 

 

Yazıcı, incelemeler sırasında Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'tan da çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, tünel projesinin temelinin geçen yıl atıldığını söyledi.

Yazıcı, çalışmaların programlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "Salarha Tüneli Projesi, 3 kilometre uzunluğunda, çift tüplü ve şehrin trafiğini kolaylaştıracak önemli bir tünel. Bundan birkaç yıl önce Salarha Tünelinden bahsedilince, hayal filan deniliyordu. Ovit Tünelini nasıl gerçekleştirdiysek, Salarha Tüneli de başladı. İnşallah bitireceğiz. Bu çift tüplü geçişi olan tünelin, her iki tarafından da 170 metre kadar ilerleme olmuş." diye konuştu.

 

 

Tünelin toplamda 3 kilometre olacağını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Salarha Tüneli tamamlandığında, 9 kilometre olan yol, 3 kilometreye düşecek. Bunları matematiksel olarak, yakıt harcaması ve diğer giderleri hesapladığımız zaman, çok önemli bir yatırım ve ekonomimize çok önemli katkı sağlayacak. İnşallah Rize'ye ve Türkiye'ye hayırlı olur. Vaktinde tamamlanınca Rize'ye önemli bir rahatlık sağlayacak." 

Yazıcı, açıklamanın ardından tünel inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet etti.

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:
- "Aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Sorunları aşmada en büyük gücümüz milletin iradesi ve egemenliğidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, aşamayacakları hiçbir sorun bulunmadığını belirterek, sorunları aşmada en büyük güçlerinin milletin iradesi ve egemenliği olduğunu kaydetti.

Yazıcı, Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde yapımı tamamlanan Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına katıldı. 

Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, bir milletin en büyük zenginliğinin, kültürel mirası ve kardeşliği olduğunu belirterek, "Nesilden nesile aktarmak için mutlaka bu aktarımı sağlayacak uygun araçlar ve elverişli alanlar oluşturmanız lazım. Bu o mekanlardan bir tanesi. Gerçekten bizim kültürel mirasımız son derece zengin." diye konuştu. 

Eğitim ve bilginin önemli olduğunu dile getiren Yazıcı, "Bilgi en önemli güç. Bilgi hikmetle buluşmamış ise bilgiyle üreteceğiniz materyaller ve ürünler insanlığa zarar da verebilir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, eğitim politikamızın merkezinde bilgiyi hikmetle buluşturmak vardır. Bilgi hikmetten oluşacak." dedi.

Ticaretin de önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ülkenin büyüklüğünün göstergesinin bir tanesi de ekonomik gücüdür. Bu yatırımlar nasıl yapılıyor? Çayeli-Madenli beldesi arası duble yol. 10 yıl önce bunu hayal bile edemezdik. Bir burası değil, bütün Türkiye geneline bakın. Her taraf şantiye. Rize'de iki tünel yapıyoruz. Ovit ve Salarha Tüneli. Şimdi bir de havaalanı yapıyoruz. Bütün bunlar dertli olan insanların icraatıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün bu projeleri uygun zamanlarda sıkı bir şekilde takip eder. Çünkü bir işin planlanması ve finasmanı önemlidir. Üçüncü önemli unsur takip etmektir. Takip etmezseniz maliyetler artar. Kaynaklar heder olur."

Ramazanın insanı düşündüren ve derinleştiren bir ay olduğunu da belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda bayrağımız tek ve ortak değerimizdir. Vatanımız hepimizin ortak malıdır. Devletimiz tek, biz bir milletiz. Türk milleti. Bunlar bizim değerlerimiz ve kırmızı çizgilerimiz. Türkiye'de sorunları çözmeye talip kadrolar, hükümetler, yerel yönetimler hepsi bu ortak değerimiz ve zenginliğimiz üzerine hareketle Türkiye'ye hamle yaptırarak, daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerisinde olmaları gerekiyor. Biz hükümetler olarak böyle yürüyoruz ve böyle bakıyoruz. Türkiye'ye sağladığımız farklar da bu bakışın sonucudur."

- "Hassasiyetimiz o"

 

 

Yazıcı, önemli bir coğrafyada olduklarını da vurgulayarak, "Çok stratejik bir yerdeyiz. Kafkaslardan Orta Doğu'ya, Orta Doğu'dan Balkanlara, Orta Asya'ya ve üç eski kıtanın ortasında ve göbeğinde olan bir ülkeyiz. Asya, Avrupa ve Afrika, kavşak bir yerdeyiz. Bu güzergahta büyüyen ve gelişen bir Türkiye elbette ki dünyada öncü olan ülkelerin de dikkatini çekiyor. Aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Sorunları aşmada en büyük gücümüz milletin iradesi ve egemenliğidir. Bunu önemsedik. Bu konuda herkesle kavga ederiz. Milletin egemenliğini azaltmaya yönelmiş her unsura karşı kavga ederiz. Hassasiyetimiz o." diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaketleri verildi. 

Açılışa, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     18 Haziran 2016 05:05
         

    bu hayati fetönün adami degilmiydi .vallahi AT IZI IT izine karismis ALLAH sonumuzu hayir eylesin

Yorum Yapın