Rize Belediyesi’nden Ekrem Orhon’a Anma Merasimi

Rize Belediyesi’nden Ekrem Orhon’a Anma Merasimi

 

 

Rize Belediyesi tarafından Belediye eski Başkanı merhum Ekrem Orhon’un 33. ölüm yıldönümü dolayısıyla anma merasimi düzenlendi.

Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında düzenlenen merasime Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Meclis Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap ve Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun da katıldığı merasim, katılımcıların konuşmalarının ardından dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Rize Belediye Meclis Başkan Vekili Sultan Yılmaz konuşmasında, “Ekrem Orhon, ömrünü Rize’ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüştür. Hafızalarda ‘Denizi Kara, Karayı Para Yapan Adam’ olarak yer edinmiştir. Ekrem Orhon eserleriyle, adının verildiği yerlerin varlığı ile daima anılacak, nesilden nesile örnek kişiliği aktarılacaktır. Onun ‘Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı ister’ sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir. Bizler de bu uğurda elimizden geleni ardımıza koymadan istikrarlı bir şekilde sadece Rize’ye hizmet için varız ve hep var olacağız” dedi.

Merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ise, “33 yıldır aynı gururu yaşıyorum. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın