Ahmet Davutoğlu Rize’de

Ahmet Davutoğlu Rize’de
- Artvin programı sonrası Rize’yi ziyaret eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdi.
- “Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’ye sadakatlerini göstermişlerse, bunda takip edilen politikanın önemli bir payı vardır”

 

 


Artvin programı sonrası Rize’yi ziyaret eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirerek, “Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’ye sadakatlerini göstermişlerse bunda takip edilen politikanın önemli bir payı vardır” dedi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ailesi ile birlikte geçirdiği Artvin’deki bayram tatilinin ardından bugün Rize’ye gelerek damadının ailesini ziyaret etti. Ardından Orta Cami’de ikindi namazını kıldı. Gizli tutulan program nedeni ile Davutoğlu’nun geleceğinden habersiz olan Rizeliler, bir anda eski başbakanı karşılarında görünce sürpriz yaşadı. Davutoğlu Rizelilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eski Başbakan, kendisi ile tokalaşmak ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin yoğun ilgisi yüzünden uzun süre camiden ayrılamadı.
Torun tarafından Rizeliyim

 

 


Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, torun tarafından Rizeli olduğunu belirterek,, “Bayram tatilinde Artvin’deydik. Bugün de Rize’ye geldik. Rizeli hemşerilerimiz bizi bugün kalpten muhabbetle bizi bağırlarına bastılar. Ben torun tarafından Rizeliyim. Çünkü benim damadım Rizeli. Torunum Rizeli. Ama tüm Rizeliler benim kardeşim. Çok büyük bir muhabbetle karşılandık” dedi.
Teröre karşı güvencemiz milletimizin dirliği ve birliğidir
Davutoğlu, Türkiye’nin artan terörle mücadele politikaları üzerine, terörle mücadelede ülkenin güvencesinin milletin dirliği ve birliği olduğunu vurgulayarak, “Bölgemiz ve Dünya çok kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye tüm bu olayların merkezide bir ülke. Etkilenme riskini üzerinde taşıyor. 14 yıldır AK Parti hükümetleri bu ülkeyi barış ve kalkınma diyarı olarak tutmayı başardı. Bunda Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet AK Parti Hükümetlerinin süreklilik içerisinde yaptığı büyük hizmetler var. En büyük sınav 15 Temmuz gecesi verildi. 15 Temmuz gecesi milletimizin kahramanca direnişi olmamış olsaydı, bugün biz bu bayramı hakkı ile idrak ediyor olamazdık. Bayrağımız dalgalanmaz ezanlarımızın sesi yankılanamazdı. Bu Kurban Bayramı’nın 15 Temmuz şehitlerine armağan edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zor bir coğrafyadayız. Ama milletimiz bu zorlukları aşmayı bilmiştir. İnşallah Terör ile mücadelede de sonuna kadar gidecek ve bunu başarı ile noktalayacaktır. Gerek FETÖ, gerekse PKK, DHKPC, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı verilen mücadelede en büyük güvencemiz milletimizin dirliği ve birliğidir. Rize’de bir kez daha bunu gördüm. Terör örgütleri ne kadar çaba gösterirse göstersin, içeride ve dışarıda ne kadar plan yaparlarsa yapsınlar birlik ve beraberliğimiz daim olacak” şeklinde konuştu.
Suriye politikalarını değerlendirdi.
Davutoğlu bir soru üzerine geçmişte ki Suriye politikalarına değinilerek, Başbakanlığı döneminde attıkları adımların doğru adımlar olduğunu savunarak gerekçe olarak bugün yaşananları gösterdi. Davutoğlu; “Hiçbir güç halkın iradesini yenilgiye uğratamaz. Suriye halkı önce DAEŞ, sonra PYD gibi terör örgütlerine karşı onurlu bir mücadele verdi. Türkiye olarak bu mücadelenin her zaman yanında olduk. Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Türkiye’nin Suriye politikasının insanı boyutu gözaltı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Son Cerablus operasyonu da gösterdi ki Türkiye’nin Suriye’de geliştirdiği politikalar, silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusunu ortaya çıkartan politikalardır. Türkiye son 4 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birlikteliği yapmasaydı Cerablus’a giren Türk tankları, kahraman askerlerimizin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı. O topraklarda eğer Türk ordusu, kahraman askerlerimiz Suriyeli kardeşlerimiz ile omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’ye sadakatlerini göstermişlerse bunda takip edilen politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonrada yanlarında olmaya devam edecektir. Halep’de ilan edilen ateş kes doğru bir adımdır. İnşallah barış ve huzur tesis edildiğinde ülkelerine kardeşlerimiz geri dönecekler. Bilinsin ki Türkiye hiçbir zaman zalimlerin yanında yer almadı almayacak, mazlumları yalnız bırakmadı bırakmayacak. Hiçbir zaman terör örgütlerine taviz vermedi vermeyecek. Hiçbir zaman kardeş halkları onların gündemine terk etmeyecek. Zalimlere karşı mücadele edenlerin yanında olanlar, sonunda kazanan onlar olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Davutoğlu açıklamasının ardından ailesi ile birlikte Rize’den ayrıldı. Davutoğlu’na, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar’ın yanında Rize Valisi Erdoğan Bektaş da eşlik etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın