Rize'ye 700 Yataklı Hastane Nereye Yapılacak ?

TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek yılda 2 milyon hastanın müracaat ettiği hastanelerden ayrı bir birim olarak hizmet vermeleri gerektiğini belirterek” Hekimlerimiz gerekli eğitimi alamıyor, sıkışık bir ortamda hizmet verirken kendilerini geliştirme yolunda eksik kalıyorlar. Rize'de hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi malesef Hakkari Hastanesinin hormanlu hali” dedi.

 

 

2.5 Ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'In özel ricasi ile memleketi Rize'ye atanan TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek'den önemli açıklamalar:

 

     TIP Fakültesi Dekanlık binasında Rize Milletvekili Hasan Karal ile birlikte bir araya gelerek Basın toplantısı düzenleyen Dekan Şaban Şimşek “ 2,5 ay önce Cumhurbaşkanımız bana özel bir görev tebliğ etti ve bana TIP Fakültesi Dekanlığına gelmem emrini verdi.  TIP Fakültesi ile ilgili sorunları rapor halinde Cumhurbaşkanımız geldiğinde kendisine vermek istedim ancak zamanı yoktu. Burada Sağlık Müdürümüz, Başhekim ve Sağlık sekretaryası ile birlikte yaptığımız toplantılarda eksiklerimiz ortaya koyduk. 2007 de TIP Fakültesi açıldı ve 3 dönem 75 mezun verdik. Tip fakültesi yapıldığında 100 Öğretim görevlisine oda yapıldı,. Hiçbiri odalarını kullanmıyor, yapılan anfiler küçük ve buralarda ders yapmamız mümkün değil, Araştırma hastanesi 300 yataklı olarak yapıldı, sıkıştırmalar ile 520 oldu. 11 bloktan oluşan hastanede polikliniklerde uygulama alanları yok. Doktor, Asistan ve Hasta ile hasta yakınları iç içe, Araştırma hastanesine hiç mi hiç uygunluğu yok. Doğum servislerinde 5 yataklı odalar var, ayrıca çocuk servisi 5 kilometre ilerde. Hastane devlet hastanesi gibi çalışıyor. Araştırma hastanesi yüzde 83 kapasite ile, Devlet hastanesi yüzde 59 ve Kaçkar Devlet hastanesi ise yüzde 32 kapasite ile çalışmakta 1047 yatak kapasiteleri var ancak yüzde 64 kullanım var” dedi.

         Eksiklerimiz var

Şimşek Araştırma hastanesi bünyesinde 4 ayrı yoğun bakım ünitesinin personel yokluğu yüzünden çalışamadığını belirterek “ 140 hocamız var, PDC( Personel Dağılım Cetveli) çözümlenmeli, mevzuat değişiklikleri yapmak gerek. 111 akademisyen ve 618 çalışan var, bu çalışanların hiçbiri sağlık eğitimi almamış, Hastaların enfeksiyon kapması ile sorumlu hekimler gösterilmekte, personelin hatası bile olsa sorumlu hekimler tutulmakta. Mutlaka personel eğitimi yapılmalı. Yılda 1 milyon Eğitim ve Araştırma hastanesine, 650 bin Devlet hastanesine ve 320 bin ise Kaçkar Devlet Hastanesine hasta müracaat etmekte, toplam 2 milyon hastanın giriş çıkış yaptığı hastanelerde daha düzenli hizmet vermek istiyoruz. Araştırma da 1883 Anjio, 150 Bay Pas ameliyatı gerçekleştirildi. Hastanemizde en iyi Radyoloji görüntüleme merkezi var ancak personel yokluğundan verimli çalışmıyor. Yine Karadeniz”in en önemli Onkoloji merkezi bizde ve 2 yılda 8500 hasta başvurdu, yine personel eksikliğimiz bulunmakta. Noroloji de ise 2 hekimimiz var günde her hekim 80 in üzerinde hasta muayene etmekte “ dedi.

          YOK öğrenci veriyor

TIP fakültesinde 550 öğrencileri bulunduğunu belirten Prof. Dr. Şaban Şimşek “ YOK takben üzerinden öğrenci vermekte,  Anfilerimiz ve dershanelerimiz koşullara uygun değil,  60 kişilik anfilerde 120 öğrenciye ders vermek kolay olmuyor. Öğrencilerimizi iyi eğitmemiz gerek” dedi.

      Şehir değil Araştırma Hastanesi olmalı

Şaban Şimşek Rize”de düşünülen Şehir Hastanesi yerine Rize modeli Araştırma hastanesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “ Bunun için 100 bin metre kare kullanım alanı olmalı, Paketleme tesisinin kalkması ile bu alanda Tıp Fakültesi Araştırma hastanesinin konulabilir veya Ana tamir ile Sanayi sitesi yerinde Araştırma hastanesi yapılabilir. Araştırma hastaneleri şehirden uzak olmamalı, sosyal alanları olmalı, öğrenciyi şehirden uzak tutmak doğru değil. 700 Yataklı Rize Modeli Afili Eğitim Araştırma hastanesi yapmak gerek, bu hastanenin içinde en az 1000 kişilik kongre merkezi olmalı, Hastane sadece Rize”ye değil, Gürcistan, Artvin ve Trabzon”un doğusuna hizmet verecek” dedi.

     Şimşek Araştırma hastanesinden Feto olaylarından 23 Hekimin görevden alındığını 22 sinin ihraç edildiğini söyledi.

          Karal “ Tecrübesini Rize”ye taşıdı”

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise Dekan Şaban Şimşek”in tecrübesini Rize”ye taşıdığını Belirterek “  Hastane ve hekimler konusunda 80 yılda yapılan yanlışları 15 yılda çözmemiz beklenemez. Araştırma hastanesi günün koşullarına göre yapıldı. Bugün yeterliliği tartışılmakta. Şaban Hocamız gibi Rizeli olup dışarıda görev yapan Rizeli hekimlerin kendi memleketlerine zekatlarını vermeleri gerek, siyasetçiler olarak bizim görevimiz bizden istenilenleri yerine getirmektir. Ülkemizde 30 Büyük şehir var ve bunlar dışında sadece Yozgat ve Rize”de şehir hastanesi düşünüldü” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     2 Ocak 2017 15:17
         

    kackar devlet hastahanesi  mikroptan  cocuk ve yaslilar ölüyor.bilhassa yasli hastalar belli bir süre yattiktan sonra  hastahane mikrobinden ölüyorlar maalesef  herkes bundan sikayetci  lütfen  il saglik bir arastirma derhal yapmalidir.bu vurdum duymazlik daha nekadar ölümlere mani olacak

  2. 0 0
    {usertitle}

    mert

     2 Ocak 2017 16:55
         

    Sayın Dekan sızlanacağına keşke değer katacak şeyler yapsaydın. Sayın Cumhurbaşkanımız ın ricası ile geldiysen ona göre davran. Onu mahçup etme. Rize yi Hakkari ile kıyaslayacağına proje üret, değer kat, çene çalmaya gelince bunu herkes yapar.

  3. 0 0
    {usertitle}

    sağlıkçı

     3 Ocak 2017 09:09
         

    Böyle kepaze açıklama olmaz: ''111 akademisyen ve 618 çalışan var, bu çalışanların hiçbiri sağlık eğitimi almamış, Hastaların enfeksiyon kapması ile sorumlu hekimler gösterilmekte, personelin hatası bile olsa sorumlu hekimler tutulmakta'' ifadesi ne demek. Tüm sağlık çalışanlarının tepeden tırnağa sağlığın tüm temel konuları hakkında eğitim aldığını Şaban beye anlatmak gerekli. Kendisi sağlık idaresinden çok uzak kalmış belli. Bu söylemler tehlike barındırır. DİKKAT

  4. 0 0
    {usertitle}

    İshak

     3 Ocak 2017 19:13
         

    Şaban hoca doğruları söylüyor bazi kendini bilmez sağlıktan anlamayan kışılerin çıkar için söylediklerine ne demeli. Hocamız 40 senedir bu işin içinde nerdeyse görev yapmadığı hastane fakülte kalmadı onu eleştiriyorsunuz neden daha önceki yanlışları yazmıyorsunuz kendisinden allah razı olsun eksiklerimizi söylüyor diyemiyorsunuz. Onun için rize Bir adım ileri gidemiyor.

  5. 0 0
    {usertitle}

    YANIKOĞLU

     5 Ocak 2017 07:45
         

    Şaban Hocam sen bu Rize ye fazlasın ... Şu yorumlara bi bakunda Allah ım sen ne güzel imtihan ediyosun..Sayın Şimşek in kıymetini bilin o kepaze açıklama diyen sağlıkçı okuduğunu anlama da çok zatıfsın sağlık işini bırak bence..Yukarda değer katacak bişeyler yap diyen şahıs sen zaten ne dediğinin farkında değilsin boş insan...ŞİMŞEK elinden geleni yapar ama siyasetçiler yaparmı bilemem...

Yorum Yapın