İş Var Ama Rizeli İş Beğenmiyor !..

Yıldırımhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın çağrısıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun Konya`dan duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Rize’de ziyaretlerde bulundu.

 

 

 

Çalışma hayatında Milli Seferberlik kapsamında Rize”de düzenlenen toplantılarda bakanlık Müsteşar yardımcısı birimleri bilgilendirdi.
Rize SGK İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Mazhar Yıldırımhan, bu programla ilgili olarak, "Bir işverenimiz bu programdan yararlanmak adına bir işçiyi dahi yanına alırsa birinci yıl asgari ücretin yüzde 50'si, ikinci yıl asgari ücretin yüzde 25'i kadar kendisine destek vereceğiz" dedi.
Bakanlık heyetlerinin bugün 14 ilde aynı çalışmayı yürüttüğünü ifade eden Yıldırımhan, daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacaklarını söyledi.
Yıldırımhan toplantıda açıklamalarına şöyle devam etti: "Bir işverenimiz bu programdan yararlanmak adına bir işçiyi dahi yanına alırsa birinci yıl asgari ücretin yüzde 50'si, ikinci yıl asgari ücretin yüzde 25'i kadar kendisine destek vereceğiz. İşverenlerimiz bu programdan haberdar olsun, başvursunlar. İş-Kur bugüne kadar uyguladığı programlarla çok ciddi sayıda işsizimizi iş sahibi yaptı. Bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi vasıfsız işçilerimizin sayısının fazla olması. Rize'de 7 bin açık pozisyon gözüküyor. İşverenimizin 7 bin kişiye ihtiyacı var ama maalesef işverenimizin istediği o evsafta işçiyi bulup, onlara gönderemiyoruz. Bu tarafının yanında iş beğenmemezlik var. Hâlbuki iş beğenmeme ile ilgili sorunu aşsak aslında o açık iş pozisyonlarının birçoğunu da kapatmış olacağız."


"Meslek danışmanları bir taraftan işverenlere bir taraftan da işsizlere danışmanlık yapıyor"
Meslek danışmanlarının bir taraftan işverenlere bir taraftan da işsizlere danışmanlık yaptıklarını ifade eden Yıldırımhan, "Bugün işsizine de giden, işverenine de giden bir devlet var. 'Gelin biz size şu imkânları sunuyoruz. Bunlardan faydalanın' diyen bir devlet var. Hep isteyen, hep alan bir devlet yok. Aksine 'proje geliştirin, biz size projelerin karşılığında imkan sunalım' diye ciddi bir gayret var" şeklinde konuştu.

     Mazhar Yıdrımhan daha sonra Rize Ticaret Borsasında STK başkanları ile düzenlenen konferansta STK başkanlarını bilgilendirdi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Türkay

     16 Şubat 2017 00:48
         

       Rize de iş var ama işbeğenen mi yok? Hangi somut delile dayanarak böyle bir görüş söylendi? İnsanlar iş beğenmeyecek olsa basit bir çay aracı yükleme işi için işkurun önünde günlerce kuyruklar oluşmazdı... ciddi miktarda işsize iş olanağı sunulmuş bu güzel bir çalışma ALLAH razı olsun fakat bu veriler ne kadar zaman aralığındaki rakamlar?  O 7 bin eleman açığı nerde ben çok merak ediyorum. İş ilanlarını toplasanız yüzü bile bulmaz. hangi bölgeleri kapsıyor bu? Tek bir ilin sorunu ile ilgili bir toplantıda başka illeride içine alan bu 7bin rakamı neden dillendirildi? Rize iş konusunda çıkmaza girmiş bir ildir. Hatta durum okadar ciddi ki profesyonel bir şekilde rakamları belirlemek, üniversite mezunu kişilerin oranını ortaya koymak ve buna karşılık şu anda açık iş posizyonları bu listeler ile karşılaştırmak yok... Durumu bu şekilde ele almama veya alamama, yapılan  çalışmanın brak çözüm üretmeyi sağlıklı verileri dahi ortaya koyamadığı aşikar. Zira Bu yazıda yapılabilecek bir çalışma ile ilgili bişey söylenmemiş, ildeki İşsizlik rakamları açıklanmamış, önceleri yapılanlar ortaya konulmuş ve suç insanlara yüklenmiş. Devlet ne yapsın denmiş.... Yıllar önce verilen sözler tutulsa bile yeter.... Bu ilin hakkı olan çaykur paketleme fabrikaları bu millete haksızlıktır denip Rize ye getirilicekleri sözü verilmişti... Bu millet unutmadı...

Yorum Yapın