“Yeni Sistemde Son Söz Her Zaman Meclisin”

“Yeni Sistemde Son Söz Her Zaman Meclisin”

 

 

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 16 Nisan yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için anayasa değişikliği için halk oylaması çalışmaları kapsamında vatandaş ve esnaf ziyaretlerine devam etti.

Rize şehir merkezi doktorlar sitesi esnafıyla bir araya gelen İl Başkanı Avcı vatandaşların anayasa değişikliyle ilgili merak ettiği hususları cevapladı.

“TÜM VESAYET ODAKLARINDAN ARINMIŞ BİR YÖNETİM”

Vatandaşları 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda “Evet” demeye davet eden İl Başkanı Avcı, “Türkiye’nin istikbali için, yürütme erkinin tamamıyla millete devredilmesi için vatandaşlarımızı evet demeye davet ediyorum. Tüm vesayet odaklarından arınmış ve milletin iradesinin önündeki bütün engelleri kaldıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizi her alanda daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.

“YENİ SİSTEMDE MECLİSİN DÜZENLEMELERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMELERİNDEN ÜSTÜN OLACAK”

İl Başkanı Avcı yeni sistemde “TBMM’nin yasama yetkisinin elinden alındığı” eleştirilene ilişkin yaptığı açıklamada, “Getirilen sistemde kanun koyma yetkisi TBMM’nin yani halkın seçmiş olduğu milletvekillerinin tekelindedir. Meclis gerekliği gördüğü zaman, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenen alan veya konu hakkında çıkaracağı kanunla düzenleme yapabilecektir. Böyle durumlarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümsüz kalacaktır. Kısacası düzenleme getirme üstünlüğü meclisin tekelindedir” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın