50 bin lira geri ödemesiz Kredi

Rize Belediyesi ile KOSGEB Rize İl Müdürlüğü arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu protokolü imzalandı.

 

 

 

Rize Belediyesi ile KOSGEB Rize İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile 30 kişi “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu almaya hak kazanacak.  www.rize.bel.tr  adresinden yapılacak başvurular sonucunda başvuru sayısı 30’un üzerinde olursa 30 kursiyer kura ile belirlenecek. Kurs, 3 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu  düzenlenmesi için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile KOSGEB Rize İl Müdürü Osman Köseoğlu protokol imzaladı.

rize-belediyesi-ile-kosgeb-rize-il-mudurlugu-arasinda-“uygulamali-girisimcilik-egitimi”-kursu-protokolu-imzalandi-1-001.jpg

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı imkanını artırmanın hedeflendiğini kaydederek, “Bu kapsamda KOSGEB ile ortaklaşa düzenlenen eğitim programı ile yeni işyeri açacak müteşebbislere fırsat kapsısı doğuyor. Rize Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen protokolumuz ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’  3 Nisan Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde başlayacak. Eğitim başvuruları www.rize.bel.tr adresinden alınacak olup eğitime katılacak olan 30 kişi bu başvurular içerisinden kura yoluyla seçilecektir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Girişimcilik Desteğine başvurabilmeleri sağlanacak.  Eğitim programını tamamlayarak mezun olan katılımcıların kendi işini kurduğu taktirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde ‘Girişimci Desteğine’ başvurabilecekler. Girişimcilik kursu bitiminde KOSGEB tarafından yapılacak sınav sonunda başarılı olan kişilere 50 bin lira geri ödemesiz veya 100 bin lira geri ödemeli destek verilecek” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın