Sisteminiz Batsın!..

 

 

 

Sisteminiz Batsın!..

Oldum olası sevmem Belediye destekli futbol takımlarını..

Ankaraspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor..

Hülle ile oldu Osmanlıspor ve Medipol Başakşehir..

Ne verdiniz Türk Futboluna? Hangi oyuncuyu altyapıdan çıkardınız, Milli takım forması giydi?

Sırtını daya 3. Köprü reklamına Belediye desteğiyle at havanı. Maça gelecek olan taraftarı taşımalı sistemle yemeli, içmeli stata getir..!

Para gani.. Yurt içi ve yurt dışı transferinde bastır parayı al oyuncuyu ..

Geçen sezon Rizespor bile nasibini aldı bu iki belediye destekli takımdan.

Biri Koray, diğeri Eren Albayrak..

İkisinin de sözleşmesi bitmeden Ocak ayında ayırttılar onları bizden. Eren, Başakşehir’e, Koray ise Osmanlı’ya gitti. Para var nasıl olsa. Bu iki transfer bile Rizespor’a hem geçen sezon ikinci devre hemde bu sezon ne kadar zarar verdi, hesap ortada!.. Futbolcuların aklını çeldiler, para gücüyle!..

Onları geçtim, bu sezon devre arası transferinde Başakşehir’den iki oyuncu istedik. Biri Rotman, diğeri Sokol Cikalleshi. Ne Yaptı Göksel bey? Rize güçlenmesin diye gitti iki oyuncusunu bedavaya Rizespor’un rakipleri Akhisar ve Kayserispor takımlarına verdi. Bir başka belediye destekli Osmanlıspor ise Lawal’ı Rizespor’a verdim sözünden son gün cayarak, Kayserispor’a gönderdi ve bu takımı güçlendirdi.

Ben bu satırlardan yıllardır ne yazıyorum? Rizelinin, Rizeliden başka dostu yok. Onun için güçlü olacaksın, birlik olacaksın..

Ama öyle Rizeliler var ki, kıçı bir ufak koltuk, makam parçası görsün, en öncesi memleketini satarlar, destek olmazlar. İsimlerini siz daha iyi biliyorsunuz. Örnek hakem atamaları, TFF’nin tutumu!..

En basiti Cuma akşamı gördük. Konya – Antep maçında. İki eski Fenerli Aykut ile Bülent’in buluşmasında! Al gülüm, ver gülüm.

Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve teknik direktörü Hikmet Karaman son yıllarda Başakşehir takımını bize model olarak sunmuştu. Sistemli bir takım olduklarını, bu başarının tesadüf olmadığını ve kendilerinin de Başakşehir takımını rol model alarak gelecek senelerde Başakşehir takımın yakaladıkları başarıyı yakalayacaklarını savundular.

Sayın Kalkavan ve Karaman ikilisi. Siz bu Başakşehir sevdasından en iyisi vazgeçin.

Bu takım evet, sistemli ve para gücü ile bir yere geldi ama aynı sistemle saha dışında görevini yapan iki Rizeli muhabire toplu olarak acımasızca vurdular, yere düşeni tekmelediler.

Bunların sistemi batsın. Bu olay Türk futbolu için kara bir lekedir. Başakşehir takımı mahallenin babadan gelen parasını yiyen, şımarık oğlanından farksızdır. Dün sizin sözleşmeli en iyi oyuncunuzu ayartan, bugün Rizeli gazetecileri darp eden bu kulüp ve bunun gibileri Rizespor kulübü olarak örnek almayın. Örnek alacaksanız işçi şehri Karabük’ü alın. Bakın transfer sistemi nasıl çalışıyor? O takımın futbolcuları o şehre nasıl geliyor? Futbolcular demir çelik işçileri ile ayda bir fabrikada o sıcağın altında nasıl kaynaşıyor, demir dövüyorlar. Sahi bir kez Rizesporlu topçuları Çay bahçesine soktunuz mu? Çay makasını eline verdiniz mi? Veya 80 kilo çayı sırtına komadan yukarı taşıttınız mı? Çay fabrikasında “kıvırtma” makinesinin başına getirdiniz mi? Bu şehre bunları yapın, bakın nasıl birlik, beraberlik oluyor ve yeşil – mavili taraftarları nasıl arkanıza alıyorsunuz…

SELİM DENİZALP/ AJANS53 GENEL YAYIN YÖNETMENİ

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     23 Nisan 2017 13:53
         

    sn yazar  yazdiklariniz hepsi yüzde yüz dogru!Ama Maalesef bizi samar oglanina cevirenlere yaziklar olsun  eskiden rize ye nasil bir yanlis yapariz korkusu var iken herkese simdi de nasil rizeli yi döverize bizi düsürenlere lanet olsun-derhal bu sehir eski haline döndürülmelidir.RIZELI HEM BÜLBÜLDÜR HEMDE ATMACA  MASUME BÜLBÜL AMA AMA HAINLEREDE HEM ATMACADIR HEM KARTAL  INSANIN SAH DAMARINI KOPARIR  BUNU HERKES BILMELIDIR

Yorum Yapın