Kayalıklardan Uçuruma Düştü!

 

 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kaçkar Yaylası'nda kayalıklardan düşerek ağır yaralanan adam askeri helikopterle kurtarıldı.
Çamlıhemşin ilçesindeki Kaçkar Yaylası'nda dün sabah Vahit Akgöz isimli akrabası birlikte Tar Deresi güzergahında yürüyüşe çıkan Osman Akgöz (54), dengesini kaybederek kayalıklardan uçuruma düştü. Vahit Akgöz ise yaralanan Osman Akgöz için Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü arayarak yardım istendi.
Bölgeye sevk edilen AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma ekipleri yaklaşık 5 saatlik yürüyüşün ardından yaralıya ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Akgöz'ün sedye ile taşınmasının riskli olması nedeniyle AFAD Başkanlığı ile görüşen yetkililer Genelkurmay Başkanlığından askeri helikopter istedi.
Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliğinden hareket eden gece görüş cihazları bulunan helikopter, saat 01.30 sıralarında bölgeye ulaşarak yaralıyı aldı. Rize Limanı'na inen askeri helikopterden alınan Osman Akgöz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın