İl Başkanı Avcı afet bölgesinde

İl Başkanı Avcı afet bölgesinde

 

 

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı dün akşam itibariyle başlayan yoğun yağış sonrası heyelan ve sel’in yaşandığı Hemşin ilçesine giderek incelemelerde bulundu.

İl başkanı Muhammed Avcı yaşanan afet sonrası hemen bölgeye giderek beraberindeki İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oluşan hasarı yerinde inceledi. Oluşan tahribat ve son durum hakkında bilgiler aldı. Vatandaşla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl başkanı Avcı  burada belediye başkanı Halim Kazım Bekar , ilçe başkanı Mehmet Matarıcı ve Hemşin kaymakamı Coşkun Öztürk’le  afet  sonrası  oluşan hasarla ilgili incelemelerde bulundu.

 

 

İl başkanı Avcı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün ilimizin çeşitli ilçelerinde yaşanan afet nedeniyle İlin yöneticileri olarak  ayrı ayrı  yerlerde  çeşitli  programlar gerçekleştiriyoruz. Afet  bölgelerinde incelemelerde bulunuyoruz. Bizlerde Hemşin ilçemizdeki hasarları yerinde incelemek üzere arkadaşlarımızla birlikte Hemşin ilçemizdeyiz. Buradaki vatandaşlarla da yaptığımız görüşmelerde Hemşin tarihinin en büyük afetlerinden bir tanesinin yaşandığını ifade ediyorlar.  Şu anda valiliğimizde de bir kriz masası oluşturulmuş durumda il afet müdürlüğümüz ve ilgili bütün birimler çalışmalara başlamış durumdalar.  Valimizle yaptığımız görüşmelerde de Kaptanpaşa  bölgesinde daha yoğun b ir afetin  yanşadığı bilgisini almış bulunuyoruz. Sayın valimizde ekipleriyle birlikte kaptanpaşa bölgesine ulaşmaya çalıştılar. üzüntü verici olan nokta bir vatandaşımızın gerçekleşen afet sonrası yaşamını yitirmesi oldu. Bir vatandaşımız içinde Erzurum’dan  bir  helikopter talep  edildi  kendisine ulaşılmaya çalışılıyor. Diğer taraftan  Güneysu  ve Çamlıhemşin ilçelerimizde  birkaç  evin boşaltıldığını öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte Hemşin ilçemizin özellikle yukarı kantarlı bölgesindeydik. Ciddi bir heyelanın olduğunu ve yolun artık olmadığını gördük. Yukarı kantarlı da şuanda var olan hemşerilerimize ulaşmak konusunda da çalışmalar yapılıyor. Allah daha büyük afetlerden korusun inşallah devletimiz ve hükümetimiz tüm bu yaraları en kısa sürede saracaktır.” dedi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın