BATI PARK PROJESİ DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR..

BATI PARK PROJESİ DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR..



Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin birlikte yürüttüğü, Fener Mahallesi'ndeki Zihni Derin Kampüsü önünde sahil dolgu alanı doldurularak yapılacak Batı Park Projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

2017 Ocak ayında; Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte yürütülen Batı park projesinin yapım protokolü Ulaştırma Bakanlığı Altyapı yatırımları genel müdürü Erol Çıtak’la imzalanmıştı.

Yaklaşık olarak 134 dönüm araziyi kapsayan dolgu projesinde ihaleyi alan firma ya yer teslimi yapıldı. İlgili alanda firma şantiyesini kurarak dolgu çalışmalarına 2017 Haziran ayı itibarı ile devam ediyor.

Sahil dolgusunun yaklaşık 17 ayda tamamlanacağı ifade edilen Proje kapsamında 1 amfi tiyatro, oturma ve dinlenme alanları, kafeterya, mescit, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, kapalı ve açık oyun parkları, futbol sahası, spor salonu, halı sahalar, tenis kortları gibi çok sayıda mekan yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı alınarak hazırlanan Batı Park projesi Karadeniz Sahilinde örnek olacak. Öte yandan Rize Belediyesi Batı Park projesi ile paralel olarak şehrin Doğu kısmında 2018 Mart ayında tamamlanacak Doğu Park projesi çalışmalarını da yürütüyor.


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın