BAKAN GÜLLÜCE;" SANAYİCİLERİN NE ÇİLELER ÇEKTİĞİNİ BİLİRİM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Rize'de

 
- Bakan Güllüce:
"36 ay, 40 ayda ÇED alınan bir hal vardı. Şimdi kıyameti kopartıyorlar. ÇED Yönetmeliğini değiştirdik. Bu yüzden çok süratli hale dönüşecek"
 "Biz hem kendimiz hem ülkemizin, devletimizin bekası için, hem soyumuz sopumuz için çok üretmeliyiz. Çok çalışmalıyız ve zamanla yarışmalıyız"


 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "36 ay, 40 ayda ÇED alınan bir hal vardı. Şimdi kıyameti kopartıyorlar. ÇED Yönetmeliğini değiştirdik. Bu yüzden çok süratli hale dönüşecek" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Bakan Güllüce, beraberindeki eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Vali Ersin Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı makamında ziyaret etti.

Burada çalışmalar hakkında bilgi alan Güllüce, bakanlıklarını ilgilendiren konularda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Güllüce, belediyenin ardından beraberindekilerle Rize Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek kasım ayı meclis toplantısına katıldı.

Güllüce, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak yatırımların hızlı tamamlanması için her türlü desteği verdiklerinin altını çizerek, "Bakanlığım bitince şunu diyebilmeliyim, 'her şey zamanında yapılıyor bu bakanlıkta'. Benim vizyonum bu. Uçanı kaçanı yere indirecek halimiz yok ama 36 ay, 40 ayda ÇED alınan bir hal vardı. Şimdi kıyameti kopartıyorlar. ÇED Yönetmeliğini değiştirdik. Bu yüzden çok süratli hale dönüşecek" diye konuştu.

 

 
Basında 2-3 gündür acımasızca eleştirildiğini ve topa tutulduğunu ifade eden Güllüce, "Hep öbür taraftan bakarak yapıyorlar. Bir de işletmeci üretici ol da bakayım ne olacak? Türkiye'de 16 tane Mehmet bir araya geliyor ve bir Norveçli kadar üretiyor. Üretmek, ticaret yapmak, kazanmak zorundayız. Türkiye'yi büyütmek zorundayız. Bunun için de zamanı kaybetmemeliyiz. Zaman en büyük fonksiyon oldu. Eskiden büyük balık küçük balığı yiyordu, şimdi hızlı balık büyük balığı yiyor. Dünyada kim en hızlı hareket ediyorsa o ilerleyebiliyor. Gelecek hızlı hareket edenin, kendisi kalanın ve hızlı hareket edenin olacak" ifadelerini kullandı.

Ticaret ve sanayi odası gibi önemli kuruluşların değişimi sağlayıcı dozer görevi üstlenmesi gerektiğini kaydeden Güllüce, "Sanayicilik çok zor bir iştir. Ben de 2 yıl sanayici olarak çalıştım. Yapacak, üretecek, pazarlayacak, satacaksınız. Bütün bunların yanında belediye ile, bakanlık ile uğraşacaksınız. Sanayicilerin ne çileler çektiğini biliyorum" dedi.

Bakanlık olarak sanayicilerin hızlı hareket edebilmeleri için her türlü kolaylığı göstereceklerini, Türkiye'nin güçlü olması için daha çok üretmesi gerektiğini vurgulayan Güllüce, şunları kaydetti:

"Bu topraklar tekin topraklar değil. Bu topraklarda güçlü olursanız kalırsınız. Bu topraklar Endülüs'te 800 sene kalmıştır, sonra Müslümanlar kalamaz oldular. Şu anda derin bazı Avrupa kitaplarını alın bakın, Türkiye'de bizi işgalci olarak gören ideologlar var. Yani 'senin yerin Bişkek hemşehrim'. Öyle Erzurum'da, Kars'ta kalamazsın. Bunlar çok komplotik falan gelmesin aklınıza. Marks'ın bile 'Doğu Sorunu' diye kitabı var. Ne arıyor, niye yazmış? Şark meselesi diye kitap yazmış. Bizi batının şark meselesi olarak görüyorlar. Biz hem kendimiz hem ülkemizin, devletimizin bekası için, hem soyumuz sopumuz için çok üretmeliyiz. Çok çalışmalıyız ve zamanla yarışmalıyız"

Bakan Güllüce, programın ardından Rize'den ayrıldı.


Yorumlar

Yorum Yapın