“SİVİL SAVUNMA ÖZ SAVUNMAMIZDIR.”

“SİVİL SAVUNMA ÖZ SAVUNMAMIZDIR.”



Sivil savunmanın, yalnızca savaş zamanında değil barışta, yaşanan doğal afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsadığını belirten Belediye Başkanımız mesajında şunları dile getirdi:

“Sivil savunma, koruyucu ve kurtarıcı önlem faaliyetlerinin bütünüdür ve öz savunmamızdır. Ülke savunmasının en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan Sivil Savunmanın, Türkiye’de önemi her geçen gün biraz daha artıyor. İnsan yaşamı için böylesine önemli bir konuya dikkat çekmek amacıyla her yıl 28 Şubat günü ülkemizde “Sivil Savunma Günü” olarak kutlanmaktadır. Ayrıca, temel hedefi, bu konuda duyarlı bir toplum oluşturmak olan Sivil Savunma faaliyetlerine verilen önem, ülkelerin gelişmişlik seviyeleriyle doğru orantılıdır.

28 Şubat Sivil Savunma Günü vesilesiyle, vatandaşlarımızın her türlü felaketten uzak, mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ediyor, başta Rize olmak üzere, tüm sivil savunma çalışanlarının ve ilimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin “Sivil Savunma Günü”nü kutlar Yüce Allah'tan kendilerine kolaylıklar dilerim.”
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın