ÇANAKKALE MENÜSÜ RİZE BELEDİYESİNDEN

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Rize’de düzenlenen tören sabah erken saatlerde başladı.



18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Rize Sahil Camiinde sabah namazı ile başlarken, vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Hakan Dedebağı Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu,Kurum Müdürleri ve vatandaşların katılımıyla başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sabah namazı sonrası çorba ikramı le devam etti.

Anma programı etkinlikleri çerçevesinde sabah namazının ardından Rize Belediyesi tarafından sahil cami önünde Çanakkale Menüsü olarak bilinen Buğday çorbası ve ekmek vatandaşlara ikram edildi. Ecdadımızın o yıllarda hangi şartlarda savaştığını hatırlamak adına Rize Belediyesi tarafından organize edilen çorba ikramının ardından protokol mensupları birlikte İslampaşa Mahallesi Şehitliğine giderek Şehit mezarlarına kırmızı karanfil çiçeği bıraktılar. Burada İl Müftülüğü tarafından dualar yapılırken, İl Jandarma Komutanlığına bağlı bir manga askerimiz tarafından saygı atışında bulunuldu.

Günün anlamına yönelik açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize Belediyesi olarak dedelerimizin o yıllarda yaşamış oldukları zorlukları günümüzde vatandaşlarımıza hissettirmek için Buğday Çorbası ikramında bulunduk. Bugün de millet olarak aynı ruhla vatanımız için savaşıyoruz. Gerek Afrin’de gerekse 15 Temmuz da bu ruhu hissettik ve hissettiriyoruz. Vatanımız için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yapmış olduğu açıklamasında, Ülkemiz Çanakkale’de ciddi bir dönüm noktası yaşadı. Bizleri bu topraklardan çıkarmaya çalışanlara 103 yıl önce Çanakkale Zaferinde vermiş olduğumuz mücadeleyle ecdadımız hak ettikleri dersi verdiler. Düşman anladı ki bu millet bu topraklarda kalıcıdır. İman gücümüz Çanakkale’yi kazanmamızı sağladı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Anma programı Rize Valiliği Tören alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla son buldu.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın