RİZE TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR !

TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR 30 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR…

 

Milletvekili Adayı Muhammed Avcı ve Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap birlikte paylaştıkları bilgiye göre;

Rize’de vatandaşların uzun zamandır beklediği Teleferik Projesi, ihale aşamasına hazır hale getirildi.

Yapim ihale tarihi: 26 Temmuz 2018, Saat: 15, Yer: Rize Belediyesi Encümen Salonu.

Rize Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan ancak, hukuki(mahkeme) süreçlerinden dolayı geciken Teleferik Projesi’nin artık önünde bir engel kalmadı. Proje, Sahil dolgu alanı ile Paşakuyu Mahallesi Şahin Tepesi arasında yapılacak. Yap, işlet, devret modeliyle yapılacak olan proje içerisinde, Şahin Tepesi kısmında Otel  ve Sosyal Tesis yapılacak.  45+1 kişilik taşıma kabinli proje 30 yıllığına ihale edilecek.

30 bin m2 alanın kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştır.  Karayolları 10. Bölge müdürlüğünce hazırlanan teleferik geçiş protokolünün onayı alındı. Ayrıca teleferik projesinin sahil dolgu alanı içerisinde kalan istasyonunun imar planı değişikliği talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs 2018 tarihi itibari ile onaylandı. Teleferik projesinin şuan ihaleye çıkması için son dosya hazırlıkları tamamlandı.

Teleferik Projesinin sahil düzenlemesi ile birlikte vatandaşların denizle bütünleşmesini sağlayacak sosyal mekânlar oluşturulacak. Proje sonunda şehrimizin turizm açısından gelişmesinde katkısı olması planlanmaktadır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın