Salarha Tünelleri 2019’da Tamamlanıyor

Salarha Tünelleri 2019’da Tamamlanıyor


 

Rize şehir merkezini güneye açacak olan 3 kilometre uzunluğunda 2 tüpten oluşan Salarha Tünelleri 2019 yılı sonunda tamamlanıyor.

Rize Milletvekili Adayları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Muhammed Avcı beraberlerinde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve yetkililerle tünel çalışmalarını yerinde inceledi.

Rize’de büyük projeleri gerçekleştirdiklerini ifade den Bakan Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımız katılımıyla Ovit Tüneli’ni açtık. 138 yıllık bir rüyayı gerçekleştirdik. Aynı şekilde Salarha Tünelimiz de Rizemiz için gerçekten çok önemli bir fonksiyon yerine getirecek. Tünelin tamamlanması vatandaşlarımıza zaman açısından önemli bir kazanç sağlayacak. Böylesine büyük projelerin Rize’de olması, güney çevre yoluyla entegre olması ve Rize merkezle salarha vadisine genişlemesine destek vermesi açısından çok önemli. Rize’deki eserleri yaparak büyük projeleri takip ediyoruz. Yeni projeler eklenecek onları da takip edeceğiz. Rizemiz inşallah hem turizm ekseninde hem de organik tarım ekseninde gelişecek” diye konuştu.

Tüneller hakkında detaylı bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “Rize’deki önemli projelerden bir tanesi de Salarha Tünelleri’dir. 3 kilometre uzunluğundadır. Salarha vadisiyle şehir merkezini birbirine bağlayacak, bitimi halinde aradaki mesafe 9 kilometre kısalmış olacak. Şu an 12 kilometre olan mesafe tünel tamamlandığında 3 kilometreye düşecek. Yatırımın tamamı 170 milyon liraya mal olacak. 2 bin 250 metrelik delme işlemi tamamlandı. 600-700 metre kalmıştır. Bitiş tarihi ise 2019 sonu ekim ayıdır. Bu tünelle bağlantılı olarak giriş ve çıkış kısımlarında yapacağımız işler var. Çift tüplü tüneli konumuna uygun yol ağı olması lazım. Onların üzerinde bölge müdürlüğü ve bakanlığın çalışması var.” dedi.

Salarha vadisi tarafında bulunan tünel girişini inceleyen heyet, incelemelerinin ardından şehir merkezinde tünellerin çıkış noktası olan Dalyan mevkiinde incelemelerine devam etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    ALİ İHSAN ÖKSÜZ

     23 Haziran 2018 16:15
         

    Dalyan mevkiindeki şehir bağlantısında yapılan hatalı planlama ile 100 civarında daire sahibi madur edilerek hem devlet hemde vatandaş büyük zarara uğratılmaktadır.Sayın vekil adaylarımıza durumu izah ettik..DÜZELTİLMESİ İÇİN GAYRET EDECEKLERİ SÖZÜNÜ ALDIK.SONUCU BEKLİYORUZ.İNŞALLAH BAŞARILI OLUR HEM DEVLETİ ZARARDAN KUTARIR VE HEMDE MİLLETİN OYUNU VE DUASINI ALIRLAR..

Yorum Yapın