Rize'deki şiddetli yağış

Rize'de şiddetli yağış
- Şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerinin zemin katlarını ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü otoparkını su bastı
 

Rize'de şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

İl genelinde dün akşamdan itibaren aralıklarla yağan ve bugün öğleden sonra etkisini artıran yağmur nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü otoparkı ile Çamlıbel ve Paşakuyu Mahallesindeki bazı dükkanların zemin katlarını su bastı.

Yağışla debisi yükselen ve taşan dereler Güney Çevre Yolu'nda su birikintileri oluşturdu. Su baskınları ve yağmurun getirdiği rüsubat nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Güney Çevre Yolu'nda, belediye ve Karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı. Ayrıca su basan dükkanların temizlenmesi için belediye ekipleri ve vatandaşlar çalışmalarını sürdürüyor.

Paşakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi okullar bölgesinde bulunan birçok esnaf, yolun yapımının gecikmesine tepki göstererek yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı.  

Vatandaşlar, her yağmurda tehlike yaşadıklarını, yağmur suyu kanallarının yetersiz kaldığını söyledi.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası'nın yolu, derelerin taşması sonucu trafiğe bir süre kapandı. Karayolları ve Çamlıhemşin Belediyesi ekipleri, yolu kontrollü olarak ulaşıma açarken yol temizleme çalışmaları devam ediyor.

Şiddetli yağış nedeniyle yaylanın enerji hattında da hasar meydana geldi. Çoruh Elektrik ekipleri, nakil hatlarının tamiri için çalışmalarını sürdürürken, gece geç saatlerde yaylaya elektrik verileceği kaydedildi.

Yaylaya ulaşmakta güçlük çeken bazı turistler de geri dönmek zorunda kaldı.

Çamlıhemşin İlçesi Palovit Şelalesi bölgesinde meydana gelen heyelandan son anda kurtulan motorcular da ilçe merkezine inerek konaklayacakları otele yerleşti.

Heyelan altında kalmaktan son anda kurtulan motorcu Korhan Köklü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazindak Yaylası'ndan dönüşe geçtiklerinde, şiddetli yağış bastırınca, kısa yol olan Palovit Şelalesi yolunu kullandıklarını belirtti.

Yağışın ilerlemelerini zorlaştırdığını aktaran Köklü, "Dönüş yolunda üç arkadaşımız geçtikten sonra bir anda heyelan meydana geldi. Ağaçlar devrilirken biz hızla geçtik. Arkadaşlarımızın mahsur kaldığını düşünürken onlar da bizim sele kapıldığımızı düşünmüş. Yol yapım çalışmasındaki kepçe operatöründen yardım isteyerek jandarmayı çağırdık. Telefonun çektiği anda bizi aradılar. Büyük bir tehlike atlattık. Jandarma gelerek yardımcı oldu. Bir motorumuz mahsur kaldı. Yarın yol açma çalışması tamamlanırsa almaya çalışacağız. Herkese çok geçmiş olsun." diye konuştu.

Yetkililer, vatandaşları yoğun yağış ve toprak kaymalarına karşı uyardı.

Doğu Karadeniz'in kıyı kentlerine şiddetli yağış uyarısı

Doğu Karadeniz kıyı kentlerinde şiddetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 11'inci Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanakların yarın ve cuma günü şiddetini artıracağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede perşembe ve cuma günleri görülecek yağışların, 48 saatlik süre zarfında Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel olarak bazı il ve ilçelerde toplamda metrekareye 100-200 kilogram yağış bırakacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın