RİZE BELEDİYESİ DOĞU PARK PROJESİ HİZMETE AÇILDI

 
YAPIMI TAMAMLANAN RİZE BELEDİYESİ DOĞU PARK PROJESİ HİZMETE AÇILDI


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın 2014 yılı yerel seçimlerinde ‘Hizmet Belediyeciliği’ konu başlığı altındaki projeleri arasında yer alan Doğu Park projesi, yapım aşamasının ardından halkın kullanımına açıldı.
 Hamidiye mahallesi ( eski Gündoğdu )sahil kısmında yapımı tamamlanan Doğu Park’ta oturma alanları, yürüyüş, koşu, bisiklet yolları, şehirler arası yolculuk yapanların rahatlıkla kullanabileceği banyo, mescit, lavabolar, üstü kapalı çocuk oyun parkı bulunuyor.
Rize Belediyesi tarafından düzenlenen açılış programına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Sadettin Türüt, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayrıca parkın merkezinde geçmişten günümüze kadar kurulmuş olan 16 Türk devletinin bayrakları ve bu bayrakların ortasında bulunan park anıtında Orhun Abideleri, Osmanlı Tuğrası ve Türk devletlerinde öne çıkan figürler temsil ediliyor.
Prof. Dr. Reşat Kasap açılış programında yaptığı konuşmada, Doğupark projesinin 2,5 Milyon TL’ye mahal olduğunu ve toplamda 11 bin metrekare üzerinde yapılan bir çalışma olduğunu belirtti.
Başkan Kasap, sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Ak Parti Belediyeciliği özellikle son 4yıl içerisinde ortaya koymuş olduğu gelişmeler, sosyal, kültürel ve doğayı ön plana çıkaran projelerle ağırlık kazanmaktadır. Bizde bu çerçevede yaptığımız bütün çalışmalarda bu yaklaşımı dikkate aldık. Özellikle Rize’de biliyorsunuz çaydan sonra turizmin ön plana çıktığı bir bakış açısı artık son 10-15 yılda yüksek sesle seslendirilmiş oldu. Bizde Rize Belediyesi olarak, yapmış olduğumuz bütün çalışmaların arkasında, turizme yönelik olarak katkıları da dikkate alarak yapmanın gayreti içerisinde olduk. Doğupark Projesi 2,5 Milyon TL’ye mahal oldu. Yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alan, içerisinde çocuk oyun parkı, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları, yeşil alanlar, ahşap kamelyalar, kent mobilyaları, büyük boy satranç alanı, spor kompleksi, tarihteki 16 Türk devleti bayrağının sergilendiği anıt, amfi tiyatro merkezi, büfe, mescit, tuvalet ve duş binalarının bulunduğu bir alan, engelli insanlara da uyumu bir şekilde gerçekleştirildi. Proje olarak bu çalışmaya başladığımız zaman çok daha geniş bakış açısı ortaya koymuştuk, ancak malum bütçemiz çevresinde projemizi güncelleştirerek bu noktada projemizi güncelleştirerek bu noktada projemizi sunma noktasında olduk.’’
‘’BU TÜR PROJELER ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY İÇERİSİNDE DEVAM EDEREK TAMAMLANACAKTIR.’’
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, konuşmasında Doğupark Projesi’nin yanı sıra yapmış oldukları diğer çalışmalarında altını çizdi. Başkan Kasap konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Biz Rize Belediyesi ve paydaşlarımız olarak üniversitemizle, bakanlık yetkilileriyle ve ilgili müdürlüklerimizle olsun, birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Onlardan birisi Batıpark; Şu anda dolgu çalışmaları devam etmekte. Isırlık Parkı ve diğer çalışmalarda yine bu çerçeve altında halkımıza sunmak istediğimiz projelerimizden bazılarıdır. Özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak olan bir çalışma olarak, 17 semt sahası ve 1 halı saha olmak üzere, son 1 buçuk yılda hizmete sunduğumuz diğer projelerdir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğleneceği ve zaman geçireceği alanları ön plana çıkarttık. 30 civarında çocuk ve dinlenme parkını yeniden yaptık ve var olan parkımızı yeniden güncelleştirdik. Bu tür projelerimiz inşallah önümüzdeki 6 ay içerisinde devam ederek tamamlanacaktır. Rize Belediyesi Başkanlığı’na geldikten sonra uzun yıllar kurumsal yapıyı ve kurumsal kimliği ön plana çıkaran çalışmalar gerçekleştirdik. Rize Belediyesi’nde ne yaptınız derseniz en önemli olarak kurumsal anlamda tıkır tıkır işleyen bir kurum ortaya çıkarttık. Bununda zaten sonuçlarını en son yapmış olduğumuz anket çalışmasında, kurumumuza gelen vatandaşlarımızın yüzde 95’inin kurumsal işleyişten ve faaliyetlerden memnuniyetini ifade ettiklerinden anlıyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde ortaya çıkmış olan diğer projelerimizde tamamlayacağız. Şehrimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için, özellikle trafik yönünden 750 araçlık otoparkımızı sahil parkında ve iki ay sonra tamamlamayı hedeflediğimiz meydan projemizde de ise, 600 araçlık otoparkıyla birlikte Rize’mizde otopark sorununu ortadan kaldıracağız.’’
‘’SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDEFLERİNDEN YÜRÜYORUZ’’
Başkan Kasap konuşmada bu tür çalışmaların tesadüf yönüyle olmadığını, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda olduğunu ifade etti.  Doğupark’un Rize şehrine hayırlı olma dileklerini belirten Kasap, ‘’Bu parkımızın, tabi ki bütün bu anlamda; yeşillik, park bahçe çalışmaları tesadüfü bir ürünün peş peşe, art arda oluşması şeklinde değildir. Bunu nereden anlıyoruz; özellikle son bir yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedefler açısından anlıyoruz. Özellikle millet parkı olarak adlandırdığı projeleri, büyük projeler arasında koymasından anlıyoruz. Bizde demek ki yaklaşık 4 yıl önce doğru bir tercih yaparak şehrimizin boş bulduğumuz noktalarına uygun şekilde parklarla donattık. Onlardan birisi de Doğupark. Bu park, ismini sadece Rize’nin doğusunda olmasından dolayı almıyor, aynı zamanda kültürümüzün köklerini de ifade ediyor.  Bu parkın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise açılışta yapmış olduğu konuşmada bu tip mekanların kullanılırken, zarar vermeden kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
Vali Erdoğan yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Şehir hayatını biraz daha katlanılabilir ve yaşanılabilir hale getirmek için sosyal belediyecilik dediğimiz, daha çok belediyelerimiz ilgilendiren böyle görevler var. İnsanımızın dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyacı var. Bu işler için de yerler yapılması gerekiyor. İşte bu ihtiyacın karşılığı olarak gerçekten insanımızın bu tip mekânlara ihtiyacı var. Burada yapılan iş gerçekten çok önemli. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Kendilerine vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Burada başkanımız ve görevlilerimiz görevini yaptı ve bu güzel hizmeti buraya sundu. Bu saatten sonra buraları kullanırken koruyarak kullanmayı başaracağız. 6 ay sonrada buraya geldiğimizde yine dinlenebileceğiz” dedi.
Protokol çalışmalarının ardından Doğu Park açılış kurdelesi kesilerek, park alanının incelemesi Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve beraberindeki davetliler tarafından yapıldı. İncelemenin ardından program Rize Belediyesi tarafından verilen yemek ikramıyla son buldu.
 

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın