RİZE'DE 19 KÖYE SAĞLIKLI İÇME SUYU

19 KÖYE SAĞLIKLI İÇME SUYU

 

 


Vali Yardımcısı Genel Sekreterimiz Şefik Aygöl, Rize Merkez ve Güneysu’ya bağlı 19 köyün sağlıklı İçme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Yukarı Islahiye Grup İçme Suyu çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemede Aygöl’e, İl Genel Meclis Üyesi Burhan Bıyık, Özel İdare Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Murat Avcı ile Yukarı Islahiye Köy Muhtarı Ziya Sancaktutan eşlik etti.
Yukarı Islahiye Grup İçme Suyu çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Aygöl, şehirlerimizde ne varsa köylerimizde de olacak felsefesiyle hareket ederek dönüşümlü olarak tüm köylere hizmet götürme gayreti gösterdiklerini belirtti.
Rize İl Özel İdaresi olarak köylerimizin karşılaşmış olduğu sorunları çözmek amacıyla mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını ifade eden Aygöl, “Biri 25 lt/sn diğeri 5 lt/sn olan iki kaynaktan beslenecek olan Yukarı Islahiye Grup İçme ile 19 köyümüze sağlıklı içme suyu vereceğiz. Köylerimizin içme suyu ihtiyacını karşılarken, içme suyunun su alma yapılarından daha temiz su alınmasını sağlamak amacıyla Coanda tipi su ızgarası kullanıyoruz. Coanda ızgaraları ile 0.5 mm ve üzerindeki tüm parçacıkların tutulmasını sağlayarak suların temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyoruz.  30 Km uzunluğundaki isale hattı çalışmasında, hat güzergâhındaki beton yollarımızda Trencher Makinesi kullanarak hasarlarımızı en aza indiriyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın