ÇORUH EDAŞ, RİZE’NİN ELEKTRİK KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

ÇORUH EDAŞ, RİZE’NİN ELEKTRİK KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

 

Kesintisiz ve verimli elektrik hizmeti için çalışmalarını aralıksız sürdüren Çoruh EDAŞ, Rize’deki trafolarının kapasitesini yükseltti. Çoruh EDAŞ, Rize’deki elektrik trafolarına yaptığı yatırım kapsamında şehrin dağıtım şebekelerinin kapasitesini son beş yılda %21 oranında arttırıldı…

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, mevcut elektrik şebekelerinden sunulan enerji kalitesini artırmak için alt yapı ve dağıtım trafolarının kapasitesini artırmaya yönelik yatırım gerçekleştirdi.

Yapılan yatırım kapsamında enerji dağıtım hatlarından elektrik enerjisi alan direk ve kabin tipi trafolarda iyileştirme yapıldı. Yatırım hakkında değerlendirmelerde bulunan Çoruh Edaş Rize İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2013 yılı sonunda Rize’deki trafolarımızla 434,7 MVA elektrik dağıtım kapasitesine sahipken, 2018 yılı sonunda yapılan yatırımlarla bunu 549,8 MVA’ya ulaştırdık. 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla trafolarımızın gücünü yaklaşık %21 oranında yükselterek, abonelerimizi kesintisiz ve verimli elektrikle buluşturmaya devam ediyoruz” denildi.

Ayrıca Rize’de şebeke kullanım kapasitesinin arttırılması yanında 2018 yılı içerisinde ilçe merkezi ve köy şebekelerinde olmak üzere 28 farklı noktada büyük çaplı iyileştirme çalışması yapıldığının da altı çizildi.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliği


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın