Başkan Kasap, “Rize’yi Yeni Türkiye’ye Hazırlıyoruz”

Başkan Kasap, “Rize’yi Yeni Türkiye’ye Hazırlıyoruz”

 

 

Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Kongreye Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Nuretin Canikli, Gençlik Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi Bakanı Yardımcısı Davut Kavranoğlu,Teşkilatlardan Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Suleyman Soylu ve Ak Parti Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar katıldı.

Kongrede ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana ve başkanlığı süresince kendilerine destek veren başta Ak Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

Ardından kürsüye çıkan Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Ak Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Ak Parti kadrolarının daima insanı temel alarak çalışmalar yaptığını ve hiçbir zaman muhafazakar demokrat çizgiden uzaklaşmadıklarını ifade etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kongrede yaptığı konuşmada, “30 Mart yerel seçimlerinin ardından en yüksek oy oranı ile seçilmiş Belediye Başkanı olarak partimizin ortaya koymuş olduğu bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde faaliyetlerimize devam etmekteyim. Bu faaliyetler hak, hukuk, adalet ve kul hakkı başta olmak üzere insan haklarına saygılı bir belediyecilik anlayışı ile devam etmektedir. Bu doğrultuda belediyemizde gerçekleştirdiğimiz Rize Belediyesi'nin kurumsal kimliğini oluşturmaktır. Bu çerçevede öncelikle Plan ve Proje Müdürlüğü’nü kurduk. Rize Belediyesi olarak yapılması gereken işlerin koordinasyonunu sağlayacak olan bu birim ile önümüzdeki zaman diliminde Rizelilere daha iyi hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız. Bununla birlikte elbette Rize'ye layık olacak birçok proje ortaya koyduk. 9 aylık çalışma süremiz içerisinde öncelikle Rize'de kentsel görüntüyü ortaya koyan bir çok çalışmayı gerçekleştirdik. Geleceğe yönelik olarak Ovit Tüneli, Lojistik Merkezi, Havaalanı gibi projelerimiz ile Rize'yi yeni Türkiye imajına uygun olarak hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız. Rize'de çaydan sonra gelir sağlayacak en önemli kaynaklardan birisi de turizm olmaktadır. Bu nedenle il olarak doğal güzelliklerin yanında şehir merkezinin de buna hazırlanması gerekiyor. Bu anlamda teleferik çalışmalarımız da devam etmektedir. Cumhuriyet Meydanı ve Sahil Külliye projelerimizi de sizlerin katkılarıyla inşallah gerçekleştireceğiz. Sayın Başbakanımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın baba ocağında ağırlamaktan mutluluk duyuyor 5. İl Olağan Kongremizin Rize'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kongrede konuşma yapan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Rize gündemine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

 

 

Başbakan Davutoğlu, Ovit Tüneli’yle birlikte Lojistik Merkezin ve Havalimanı’nın en kısa sürede tamamlanacağını, bu projelerle birlikte Rize’nin bölgede önemli bir konuma geleceğini söyledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın