MEKSİKA DEVLET BAŞKANI BU KÖPRÜDEN GEÇECEK!

MEKSİKA DEVLET BAŞKANININ SORDUĞU O KÖPRÜ
- MEKSİKA DEVLET BAŞKANI NİETO’NUN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SORDUĞU ŞENYUVA KÖPRÜSÜ'NÜN BULUNDUĞU RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİ ŞENYUVA KÖYÜNDE HEYECAN VAR

 

 

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu Şenyuva Köprüsü’nün bulunduğu Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva köyünde heyecan var.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva Köyü sakinlerini Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun köye yapacağı ziyaretin heyecanı sardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meksika ziyaretinde Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto tarafından kendi onuruna verilen yemek sırasında Nieto’nun kendisine Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Çenyuva köyünde bulunan tarihi kemer köprüyü sorması basında geniş yer almıştı. Nieto’nun sorusu üzerine Erdoğan, “Umarım bir gün o köprüden birlikte geçeriz. Barış için, insanlık için, dostluk için” diyerek Nieto’yu memleketi Rize’ye davet etmişti.
Şenyuva köyünde 1696 yılında Osmanlı tarafından inşa edilen 20 metre yüksekliğinde ve 40 metre uzunluğundaki köprü bu güne kadar birçok film ve diziye konu olurken, bu kez de bir devlet başkanını ağırlamaya hazırlanıyor.
Köy sakinleri haberin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meksika Devlet Başkanı Nieto’yu ağırlamaya hazır olduklarını belirtti. Köy sakinlerinden Bünyamin Karayalçın, haberin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Biz iki lideri ağırlamaya hazırız. Çıkan haberler bizi şaşırttı ancak aynı zamanda da çok mutlu etti. Bir devlet başkanının köyümüzde bulunan tarihi köprüden haberdar olması gerçekten çok güzel” dedi.
Köy sakinlerinden İsmet Kurtuluş da, “Buyursunlar gelsinler. Biz memnun oluruz. Yöresel bir yemeğimiz var. Kendilerine mıhlama ikram ederiz” dedi.
Köy muhtarı Atilla Güneren ise yaptığı açıklamada, “Bu köprü 300 yıllık bir köprü. 15 yıl öncesine kadar aktif olarak kullanılıyordu. Arabalar için yeni yol yapılması ile artık sadece yayalar kullanıyor. Bu haber bizi şaşırttı ve gururlandırdı. Ülkemiz için, vadimiz için ve köyümüz için büyük onur. Liderlerimizi ağılamak için bekliyoruz” dedi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın