Başkan Kasap’tan 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Mesajı

Başkan Kasap’tan 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Mesajı

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rizelilerin vatan topraklarını savunmada kahramanca görev yaptıklarını ve alınan bu emaneti koruyup yüceltmek görevini layıkıyla sürdüreceklerini ifade eden Başkan Kasap, “Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü yaşamaktayız. Aziz milletimiz topraklarının bağımsızlığı için kahramanca bir mücadele vermiş, bütün dünyaya esaret altında yaşamayacağını göstermiştir.

Birinci Dünya Savaşı yıllarında uğradıkları düşman işgalinden 2 Mart 1918 tarihinde kurtulan Rizeliler ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle bizlere, sonsuza dek korumakla yükümlü olduğumuz cennet vatanımızı emanet etmiştir.

Kutlamış olduğumuz bu kurtuluş günleri gençlerimize dedelerimizin göstermiş olduğu kahramanlıkları anlatmanın da bir vesilesi olacaktır. Genç nesillerimize bu büyük kahramanlıkları anlatarak bu gün bizlere bırakılmış olan emanete sımsıkı sarılmalarını sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Tüm Rizeli hemşehrilerimin 2 Mart Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın