Başkan Kasap ve Rize Heyeti Japonya Foodex Fuarı'nda

Başkan Kasap ve Rize Heyeti Japonya Foodex Fuarı'nda

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erdoğan, Japonya’da düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden sektör temsilcilerinin yer aldığı Foodex fuarına katıldı.

 

 

Başkan Kasap ve Rize heyeti tarafından fuarda içecek, özellikle çay stantlarında ve yeni üretim teknolojilerinin incelemesi yapıldı. Uzakdoğu’da yaygın olan çay tüketim kültürü ve orada tercih edilen çay türleri hakkında fuara katılan firma yetkililerinden bilgiler alındı. Rize’de yetiştirilen ürünlerin ve özellikle üretilen çay türlerinin Uzakdoğu pazarında yer bulabilmesi adına yabancı firma temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Çay üretim teknolojilerinin ve ürünlerin pazarlanmasındaki yeni modellerin bölgemizdeki uygulanabilirliği istişare edildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Uzakdoğu’daki çay tüketim kültürünün Rize’yle benzer özellikler taşıdığını, bu benzer özelliklerden ve Uzakdoğu’da kullanılan üretim teknolojilerden yararlanılarak bölgemizdeki çay sektörünün gelişmesine katkılar yapılabileceğini söyledi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yaptığı açıklamada, Rize’deki çay üretim sektörü firma temsilcileriyle yapmış oldukları bu ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini belirtti.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın