RİZE'DE SAHTE PARA‏ OPERASYONU

BASIN AÇIKLAMASI

 

        Müdürlüğümüz Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından 20.04.2015 günü kurulan semt pazarında görev yapmakta olan ekiplerimiz tarafından hareketlerinden şüphelenilen T.Y isimli şahıs takibe alınmış ve alışveriş yaptığı tezgaha 100 tl lik banknot verdiği görülmüştür. Yapılan incelemede tezgaha verdiği B................. seri nolu banknotun sahte olduğunun anlaşılmış üzerinde bulunan diğer banknotlar kontrol edildiğinde aynı B...... seri numarasına sahip 10 adet 100 tl lik banknotlarla birlikte polis Merkezimize götürülmüştür. 
        Şahısla yapılan görüşmede sahte paraları temin ettiği   A.Y  isimli şahsa ulaşılarak Polis Merkezimize getirilmiştir. Şahıs sahte paraları M.Ö. (28) isimli şahısa bir miktar para vererek İstanbul'dan getirttiği ve kendisi ile birlikte S.Y (28). A.Y (30) ve T.Y (28) isimli şahıslarla farklı zamanlarda Fındıklı , Hopa, Arhavi, Ardeşen, Pazar, Çayeli, Rize ve Of ve Sürmene'de iş yerleri ve taksilere verdiklerini beyan etmişlerdir.
 
       Olayda isimleri geçen diğer şahıslarda ekiplerimiz tarafından yakalanmış ve 21.04.2015 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ve Kalkandere Cezaevi'ne teslim edilmiştir.
 
       Halkımızın bu tür olaylarla karşılaşmamaları için toplu olarak alışveriş yaptıkları semt pazarları, dolmuş,taksi ve büyük marketlerde duyarlı ve dikkatli olmaları, şüphelendikleri şahısları 155 Polis İmdat Hattını arayarak bilgilendirmeleri önemle rica olunur

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın