Rize’ye 4 Yılda 43 Milyon TL Hibe

Rize’ye 4 Yılda 43 Milyon TL Hibe

 

 

Ak Parti Rize Milletvekilli Adayları Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak tarafından 44 arıcıya 880 adet kovan dağıtımı yapıldı.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan '' Rize İlinde Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi '' kapsamında Rize’nin Kalkandere ilçesinde düzenlenen törenle bölgede organik arıcılık faaliyetinde bulunan arıcılara kovanları teslim edildi.

Programa, Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal ve Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Ak Parti Rize Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize İl Gıda Tarım ve Havyancılık Müdürü Şafak Bulut, Ak Parti Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız, Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi CİVAOĞLU ve sertifika almaya hak kazanan arıcılar katıldı.

Havzalarda Arıcılığın Geliştirilmesi projesi kapsamında kovan dağıtımına devam ettiklerini belirten Bulut, 44 arıcıya 880 adet kovan dağıtımının yapıldığını bildirdi.

Rize’de Arıcılığın yaygınlaştırılması ve katma değerinin arttırılması için desteklemelerin devam edeceğini belirten Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, çaydan sonra en önemli gelir kaynaklarından bir tanesinin de arıcılık olduğunu vurguladı.

RİZE’YE 4 YILDA 43 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Rize’ye önemli miktarda tarım desteği sağladıklarını belirten Karal, “Milletvekili seçildikten sonra Haziran 2011 yılından itibaren geçen yaklaşık 4 yıllık süreçte sadece Rize’mizde 43 milyon TL’lik hibe projesi sağladık. Bu diğer krediler ve teşviklerin haricinde hesaplanan rakamdır” dedi.

ÇEŞİTLİ TARIM DESTEKLERİ

Arıcılığın yanında farklı tarım kollarında desteklemelerin devam ettiğini belirten Karal, “Bitkisel destekler, likapa fidanı, meyve fidanları, su ürünleri, kümes ve tavukçuluk gibi birçok alanda hibe projelerimiz büyük bir hızla devam ediyor” şeklinde konuştu.

DESTEKLEMELER DEVAM EDECEK

Desteklemelerin devam edeceğini ifade eden Karal, “Bu dağıtılacak olan desteklemelerle beraber çok daha kaliteli, organik ve güzel arıcılık yapabilmenize zemin hazırlanacaktır. Sizler bu sektörü geliştirdikçe, bu sektörde daha güzel işler yaptıkça bizler de sizleri daha fazla destekleyeme devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın