BU ADAM BU İŞİ BİLİYOR!

Daha önce meteoroloji istasyonunda 15 yıl çalışan Muammer Gülbahar isimli vatandaş yer altında ki sıcaklığın yağmur sularını kuruttuğunu söyledi.

 

 

15 Yıl evinin yanında konulan Meterolaji istasyonunda çalışan Muammer Gülbahar yer yakın bir tarihte büyük bir deprem beklediğini söyledi.

   Ç.Hemşin ilçesi Meydan köyünde oturan Muammer Gülbahar 2003 yılına kadar Trabzon 22 bölge Rasat istasyonunda çalıştığını ve evinin yanında konulan Meteroloji istasyonuna baktığını söyleyerek”  istasyon kapandıktan sonra bu aletleri buraya bıraktılar. Ben ölçümlerme devam ediyorum. Bölgeye yağan yağmur mıktarını ölçüyorum. Önceki yıl bu bölgeye düşen yağmur miktarı 1340 kg,  yağmur gün sayisi fazla ancak kilosu az. Yağmur suları toprağa işlemeden buhar olmakta” dedi.

    Yerin altı çok sıcak

Yağmur sularının yer altına inmeden buhar olduğunu belirten Gülbahar “ Zaman zaman dere suyunu araziye veriyorum, dere suyu ve yağmur suları yer altına toprağa işlemeden buhar olmakta, bu da bana yer altında aşırı derece de sıcaklık olduğunu gösteriyor. Bu  yer altında fay hatlarının sıcak olduğunu yakın bir tarihte büyük bir depremin işareti olduğunu göstermekte”dedi.

    Araştırma yapılmalı

Bilim adamlarının bölgede araştırma yapması gerektiğini belirten Muammer Gülbahar “ Yağmur ölçme teknesinde zaman içinde katran a benzer oluşumlar olduğunu belirterek “ Bölgede her hangi bir yerleşim veya sanayi yok, oluşan bu katransı siyahlıkların nerden meydana geldiği araştırılmalı, bilim adamlarını bölgeye davet ediyorum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın