BAŞKAN KASAP, “RİZE BÖLGESİNİN YILDIZI OLACAK”

BAŞKAN KASAP, “RİZE BÖLGESİNİN YILDIZI OLACAK”

 

 

Mavi Şehir  ( Sahil Külliye )  Projesi Rize Öğretmen Evinde gerçekleşen toplantıyla basına tanıtıldı. Yapılan akademik çalışmalar neticesinde Rize'nin tarihini, mimari kimliğini, kültür sanat birikimini dikkate alarak yöreye yeni bir değer ve görünüm kazandıracak proje içerisinde Sosyal ve Kültürel alanda bir çok alana yer veriliyor.

BAŞKAN KASAP, “CUMHURBAŞKANIMIZIN KATKILARI İLE”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: "Rize artık kabuğunu kırma noktasına gelmiş, hızla gelişmekte olan bir şehirdir. Özellikle son yıllarda gelişmekte olan Turizm sektörü, Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları, Bakanımızın, Milletvekillerimizin, değerli bürokratlarımızın katkılarıyla Rize artık Ovit Tüneli, Lojistik merkezi, Havaalanı gibi projelerle bölgesinin yıldızı olmaya adımlar atıyor. Bizde Rize Belediyesi olarak ilimizi bu gelişim sürecine hazırlamak durumundayız.  Bu proje Rize’nin önemli bir projesi olduğu gibi çevresini de değiştirecek bir projedir.  Mavi Şehir olarak  adlandırdığımız projemiz içerisinde  Camii, Vakıf Yönetim binası, Kültür merkezi, Sergi  Salonu, Misafirhane, Kütüphane,  Medrese,  Karakol, Çocuk oyun alanı, Yöre oyunlarının yapılacağı oyun alanı, Müze, Çayhaneler,  Aş Evi,  Yöresel yemeklerin buluna bileceği restoranlar,  Işık Oyunlarının olduğu havuz, Otopark ve Çarşı gibi bir çok alan bulunacağını"  belirten Başkan Kasap, ayrıca toplantının moderatörlüğünü de yaptı.

“SOSYAL  ANLAMDA ÇOK SES GETİRECEK”

Rize Kültür Sanat Vakfı Başkanı Ahmet Zeki Yavaşi’nin sunumu ile devam eden toplantıda Başkan Yavaşi;  Projemiz Rize tarihinde sosyal anlamda çok ses getirecek, halkımızın ihtiyaçlarına tarihi bir kimlik ve kişilikle cevap verebilecek niteliktedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın oldukça önemsediği bir projedir. Projenin içerisinde bulunanlardan bahseden Yavaşi   Rize'ye hayırlı olmasını diledi.

Rize Milletvekili Hasan Karal, “RİZE’NİN EN BÜYÜK SOSYAL PROJESİDİR”

 "Rizemizi tanıştırdığımız devasa ve mega projelerle beraber bugün bu projeler zincirine yeni bir halkayı katabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Özellikle Rize'ye dışarıdan gelip ilimizi tanımak isteyen yerli ve yabancı turistlere karşı il merkezinde bizim göstere bileceğimiz mekan konusunda zorlandığımız anlar olmuştur.  Kale ve Ziraat çay bahçemiz haricinde gösterebileceğimiz bir alan yok. Diğer illerimize gittiğimizde o ilin bir tarihi yüzü birde modern yüzü vardır.  Bu yönde Mavi Şehir projemiz Rizelilerin ortaya atmış olduğu fikirlerin yoğrulmasıyla ortaya çıktı. Projenin öncülüğünü Rize Belediyemiz yapmaktadır. Rize sokaklarında dolaştığımız zaman hemşehrilerimizin bu yönde talepleri olmuştur.  Farklı illere gittiğimizde şehirlerin turizm çarşıları vardır. Rize'ye gelen bir turistin gezip dolaşabileceği,  Rize hakkında bilgi sahibi olabileceği bir ortam üretmek istiyoruz.  Rize'nin marka şehir olma yolunda hayata geçirilecek en önemli projelerden bir tanesidir.  Sosyal içerikli proje olarak en büyük projedir diyebiliriz.  Bu projenin gerçekleşmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız elini yeterince taşın altına koyuyor. Daha çağdaş ve modern bir Rize için atılan bu adımların ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı;

 

 “AMATÖR SPOR KULÜPLERİ İÇİN STADYUMDA PROJEYE DAHİL EDİLDİ”

“Birinci derecede Rize Belediyemizin sorumlu olduğu Mavi Şehir Projemizin hayata geçirilebileceği alan belirlenmiş olup, ihtiyaç duyulan dolgu alanı yapılmaktadır. Proje içerisinde yer alan alanlardan arkadaşlarımız bahsetti.  Bahsedilen alanların yanı sıra proje içerisinde yer alacak bir alanda amatör takımlarımızın maç yaptığı Eski Ekrem Orhon stadyumunun yenisini amatör spor kulüplerimizin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde projeyi bozmadan çirkin bir görüntüye yol açmadan proje içerisine dahil ediyoruz. Yerini de Belediyemiz yeni imar düzenlemesi yapmak suretiyle gerçekleştirmiştir. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öğretmen evinde yapılan Basın toplantısına Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize Milletvekilleri  Hasan Karal, Nusret BayraktarRize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan davetliler ve Basın Mensupları katıldı.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın