TURİZM RİZE'DE HAK ETTİĞİ YERİ BULACAK…

RİZE KALESİ ŞEHRİN BAŞINI BİR TAÇ GİBİ SÜSLÜYOR

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun, Rize'de

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, bir dizi inceleme ve ziyaret için Rize'ye geldi.

Dursun, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile restorasyonu tamamlanan Rize Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye'nin bütün bölgelerindeki zenginliği, çeşitliliği ve derinliği yerinde görmek istediklerini söyledi.

Bunu yerinde görmek ve yerel yöneticilerle değerlendirmek üzere Rize'ye geldiklerini ifade eden Dursun, "Restorasyon çalışmalarının geçmişte yapılanları ve gelecekte hangilerinin planlanmasının gerektiğini yerinde izliyoruz. Farklı kültürel değerler var. Bu eserlerin de yerinde tespitini yapıyoruz. Rize kültürel miras bakımından son derece zengin bir yer" dedi.

Vali Yazıcı ise Rize'nin farklı turizm zenginliklerine sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kültürel değerlerimizle bölge turizmi canlanıyor ve vatandaşlar da bu sayede gelir elde ediyor. Bölge turizminde yoğunluk yaşanıyor. Kültürel Mirası Koruma Projeleri kapsamında tarihi ayağa kaldıran projeler turizmi de hareketlendiriyor. Kültür turizmini canlandırmak için kültürel değerlerimiz gün yüzüne çıkarılıyor ve restore ediliyor. Rize'nin tarihi dokusunu bozmadan hem turizm hem de tarihi açıdan çok önemli bir merkez olacağına inanıyoruz. Rize Kalesi de bu değerlerimizden biridir. Turizmin her bir çeşidinin mevcut olduğu Rize'yi ilçeleriyle turizme katkı sağlayan bir noktaya taşımak gayretindeyiz. Biz de bu konuda elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Turizm Rize'de hak ettiği yeri bulacaktır."

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın