Rize heyeti Düzce'de ziyaretlerde bulundu

Rize heyeti Düzce'de ziyaretlerde bulundu

 

 
- Rize Valisi Yazıcı:
- "Düzce ve Rize birbirine gerçekten çok benzeyen iki şehir. İnşallah her manada, başta sanayi olmak üzere, kültür, sanat, eğitim alanlarında iş birliklerimiz, ortaklaşa işlerimiz olur"

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Düzce ve Rize'nin birbirine çok benzeyen iki şehir olduğunu belirterek, "İnşallah her manada, başta sanayi olmak üzere, kültür, sanat, eğitim alanlarında iş birliklerimiz, ortaklaşa işlerimiz olur" dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle kente gelen Yazıcı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır'ı ziyaret ederek ildeki sanayi faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak Rize'nin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Türkiye değişiyor, gelişiyor. İyi ki değişti, iyi ki gelişti. İyi ki ülke insanlarının refah seviyesi yükseldi. Buradaki tüm insanlar inanıyorum ki bulundukları beldede önce kendi işlerini düzgün yapmak suretiyle ülkenin beldenin refah seviyesini yükseltmek için hep birlikte gayret etmeye devam edeceğiz. Bu bölgenin Rize'ye verebileceği birçok tecrübe var. İnşallah biz üç gün boyunca hem ticaret ve sanayi odalarında hem üniversitelerimizden katkı almaya devam edeceğiz"

Rize'de ekonominin ana unsuru olan çaydan sonra önceliklerinin turizm olduğunu dile getiren Yazıcı, geçen yıl sadece Ayder Yaylası'na 685 bin ziyaretçi geldiğini, Rize'yi, turizmden geçinen, turizmden iyi para kazanan ve değerlerini bozmadan turizme pazarlayabilen bir şehir yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Ardından Valiliğe geçen Yazıcı, Vali Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.

Fidan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Düzce, Ankara ile İstanbul'un tam ortasında, Rize'ye doğal olarak benzerlikler de gösteren, bizim 'Yakın Karadeniz' diye tanımlandırdığımız güzel bir Anadolu şehri. Aslında en genç ilimiz ama en güzel illerimizden birisi. Bu güzel ziyaretiniz Düzce ile Rize arasında hem kurumsal anlamda hem de bireysel ilişkilerin gelişmesine, iyi bir iş birliği ortamının doğmasına vesile olacaktır" dedi.

Yazıcı, daha sonra beraberindekilerle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e yaptığı ziyarette kendisinin de bir Düzceli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Düzce ve Rize birbirine gerçekten çok benzeyen iki şehir. İnşallah her manada, başta sanayi olmak üzere, kültür, sanat, eğitim alanlarında iş birliklerimiz, ortaklaşa işlerimiz olur. Birbirimize sunacağımız katkılar olur. Birlikte güzel şeyleri paylaşmış oluruz. Ben bir Düzceli olarak Rize'de bulunmaktan gerçekten çok mutluyum. Rize gibi, dünya liderleri yetiştirmiş bir şehirde valilik yapmak herkese nasip olmaz, bu manada da kendimi gerçekten şanslı ve bahtiyar kabul ediyorum."

Ziyarette Yazıcı'ya Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile oda üyeleri eşlik etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın