Rize'de Ekmeğe Zam Yapılacak mı?

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan ekmeğe zam yapılmadığı şu aşamada zamma da gerek olmadığını söyledi.

 

Ekmek üzerinde yapılan düzenlemenin, Tarım Bakanlığı Gıda Kodeks Yönetmeliğine uygunluk anlamında geliştiğini ifade eden Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan,“Ekmeğin gramajının Kodeks yönetmeliğine uygun şekilde imalat yapılması zorunluluğu var. Bu nedenle yeni gramaj ve yeni fiyat belirlemesi yapılması zorunluluk olduğu için bu düzenlemeye gidilmektedir. Zam falan yok. Yapılması istenen işlem şu şekildedir: Bilindiği üzere Rize ve çevresinde yürürlükte olan resmi uygulama 280 gram ekmek 1,25 TL den satılmakta iken 280 gram uygulaması Gıda Kodeks yönetmeliğine uymadığı için gerekli düzenleme yapılması zaruret arz etmiştir.” dedi

Atılgan,  Gıda Kodeks Yönetmeliği mevzuatı ile ilgili de bilgi vererek, “Yönetmelikte, ekmeğin asgari gramaj miktarı 250 gramdan aşağı olamaz; gramaj arttırılması halinde 50 gram ve katları olarak artar veya eksilir denilmektedir. Bu nedenden dolayı Rize’de üretilen ekmeğin birim gramajı 280 gram olmasının kodekse aykırı olması nedeniyle yapılacak olan yeni düzenleme ile 280 gram ekmeğin gramajı ya 250 grama düşürülecek veya 20 gram arttırılarak 300 grama yükseltilecek.”şeklinde konuştu.

Rize Fırıncılar Odasının teklifini kamuoyunda zam olarak algılandığını hatırlatan Muammer Atılgan, Rize Esnaf Odaları Birliğinin, konuyu Valilik Makamı ve Rize Belediyesi ile müzakere edip yeni düzenleme, dolayısıyla durumun Gıda Kodeks Yönetmeliğine uyumlu hale getirilmesi için bu çalışmanın zaruri olduğunu ifade etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın